Краљ: Победа у дербију важна, али не пресудна

„ПАРТИЗАНУ ДАЈЕМ БЛАГУ ПРЕДНОСТ У ПРЕДСТОЈЕЋЕМ ДЕРБИЈУ, ИАКО РЕЗУЛТАТИ У МИНУЛОМ ПЕРИОДУ НИСУ НА НИВОУ КЛУБА”

Ивица Краљ и Саша Илић, играчи Партизана, пре утакмице са Црвеном звездом 11.05.2005.

        Један од најбољих голмана у историји Партизана Ивица Краљ, је на врхунцу каријере невероватним одбранама просто терао нападаче највећег ривала да клече пред њим.

        - Партизану дајем благу предност у предстојећем дербију, иако резултати у минулом периоду нису на нивоу клуба. Било је киксева, мечева који су једноставно морали да се добију, како би се и утакмица са Црвеном звездом дочекала са много више мира и самопоуздања. Овако, предност од четири бода стоји, није она ни мала, али постоји већи ниво тензије - каже за „Спорт“ Краљ.

        Колико је потез председника Драгана Ђурића, да пред тако важан меч укори играче, позитиван или контрапродуктиван?

        - Не могу да оценим природу тог потеза, јер детаље знам из медија. То на неки начин потврђује да и у Партизану није све мирно како се приказује. Зато је дилема да ли ће се одразити позитивно или негативно на играче јер свако критику прихвата на свој начин и сходно томе реагује. У сваком случају сам на страни фудбалера, верујем да имају и знања и квалитета да се издигну изнад проблема и да савладају вечитог ривала.

        Многи утакмицу карактеришу као одлучујућу у борби за титулу?

        - Утакмица је врло важна због актуеланог тренутка, али није одлучујућа јер има још много да се игра. Било би одлично за Партизан да победи, јер би био корак ближе одбрани трона. Као велики „партизановац” могу само да пожелим да црно-бели славе и донесу нам нову радост - закључује Ивица Краљ.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари