Лига шампиона: Барса - Милан, Мажић на центру

БАРСЕЛОНА И МИЛАН СЕ САСТАЈУ СУТРА, А ЗА ОБЕ ЕКИПЕ ПОБЕДА БИ

ПРЕДСТАВЉАЛА ОГРОМАН КОРАК КА ОСМИНИ ФИНАЛА

         Љубитељима фудбала у Србији овај дуел четвртог кола елитног европског такмичења биће додатно занимљив пошто ће га судити најбољи српски арбитар Милорад Мажић.

         У првом мечу два ривала, који је одигран пре две недеље у Милану, није било победника - 1:1.

         - Свесни смо да је Милан велики клуб који је освојио много титула. Знамо да морамо да поправимо одређене ствари у нашој игри, али задовољан сам јер смо тренутно у доброј резултатској серији. Сутра желимо да победимо, тако би се учврстили на првом месту у групу. Ипак, Милан је екипа која нас сваки пут натера да пружимо максимум - рекао је фудбалер Барселоне Педро Родригез.

         Шпански клуб у последњем првенственом мечу савладао је Еспањол, док је Милан изгубио од Фиорентине.

         - Верујем да ћемо изаћи из ове кризе. Имамо довољно воље и самопоуздања. Ово је сјајна група играча и верујем да ћемо то показати већ сутра против Барселоне - рекао је везиста росонера Кака, који је до прошле сезоне у дресу мадридског Реала водио велике дуеле са Барселоном.

         У другој утакмици ове групе Ајакс ће у Амстердаму дочекати Селтик. „Копљаницима” је победа преко потребна ако уопште желе да се боре за треће место у групи које на пролеће води у Лигу Европе.

         Један од најзанимљивијих дуела вечери требало би у Дортмунду да одиграју екипе Борусије и лондонског Арсенала. Обе екипе играју веома добро у националним шампионатима, а пре две недеље Борусија је у Лондону славила са 2:1.

         - Сваки пораз ме нервира, а поготово они које моја екипа доживи код куће. Још значајније је то што смо изгубили бодове у такмичењу као што је Лига шампиона. Верујем да сада можемо да узвратимо истом мером - изјавио је немачки репрезентативац у дресу Арсенала Месут Езил.

         Он је својевремено био члан Шалкеа, највећег Борусијиног ривала са којим екипа из Дортмунда игра дерби области Рур.

         - Прошло је шест година откако сам отишао из Шалкеа. То више није важно, утакмице Лиге шампиона саме по себи представљају велики мотив - додао је Езил.

         У последњем првенственом мечу Арсенал је савладао Ливерпул са 2:0, док је Борусија декласирала Штутгарт са 6:1.

         - У сваки меч улазимо са циљем да победимо. Наравно, знам да ће нам бити веома тешко. Арсенал је јак на сваком делу терена. Знамо да против њих нећемо имати толико прилика за гол као у дуелу са Штутгартом - поручио је Ројс.

         У другом дуелу Ф групе италијански Наполи дочекаће Олимпик из Марсеја. Французи још нису освојили бод у ЛШ, а у случају пораза дефинитивно ће се опростити од европских амбиција.

         Прилику да поправи лош утисак из последњег првенственог меча имаће екипа Челсија која у дуелу Е групе на Стамфорд Бриџу дочекује немачки Шалке.

         - Сутрашња утакмица је веома важна за нас. Тренутно смо у доброј позицији у Лиги шампиона, можемо да направимо велики корак ка осмини финала. Међутим, ако поново изгубимо, направићемо себи велики проблем - поручио је менаџер Челсија Жозе Мурињо.

         Очекује се да у стартној постави лондонских „плаваца” буде и капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић.

         У другом дуелу ове групе швајцарски Базел ће дочекати најтрофејнији румунски клуб, Стеауу. Базелу је победа преко потребна у борби за друго место и пласман у осмину финала.

         Велику шансу да осигура пут у осмину финала из Г групе имаће мадридски Атлетико који ће на стадиону Висенте Калдерон дочекати бечку Аустрију.

         Мадридске „јорганџије” су у прва три кола имале максималан учинак и све осим убедљиве победе над шампионом Аустрије представљало би праву сензацију.

         За очекивати је да много неизвесније буде у мечу у Санкт Петербургу, где ће екипа Зенита дочекати Порто. У прошлом колу руски тим славио је у Португалији, па играчи Порта сада стижу са великом жељом да се реванширају.

Парови четвртог кола:

Група Е:

         Базел - Стеауа (20.45)

         Челси - Шалке (20.45)

Група Ф:

         Борусија Дортмунд - Арсенал (20.45)

         Наполи - Марсеј (20.45)

Група Г:

         Зенит - Порто (18)

         Атлетико Мадрид - Аустрија Беч (20.45)

Група Х:

         Ајакс - Селтик (20.45)

         Барселона - Милан (20.45)

         Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари