Лига шампиона: Реми у Торину и у Паризу

„СТАРА ДАМА“ ЈЕ ПРЕД СВОЈИМ НАВИЈАЧИМА ЗАБЕЛЕЖИЛА И ТРЕЋИ РЕМИ У ГРУПНОЈ ФАЗИ, ДОК ЈЕ ПСЖ ИЗВУКАО БОД У ДУЕЛУ СА АНДЕРЛЕХТОМ

        Јувентус је ремизирао са Реалом (2:2), што је укупно трећи бод у Лиги шампиона за тим из Торина, али Копенхаген одиграо за тим из Торина. Данци су победили Галатасарај (1:0) и потпуно закомпликовали ствари у групи.

        Јувентус је у чудној позицији пред последња два кола, јер је права реткост да екипа у прве четири утакмице нема победу, да је на дну табеле у својој групи, а да су јој шансе за пласман у осмину финала и даље реалне.

        Копенхаген и Галата сада имају по четиир бода, Јуве један мање на последњем мјесту, па је јасно да италијански шампион мора да победи данског представника да би шансе за пласман међу осам најбољих заиста постале велике.

        „Ова ситуација ме подсећа на ону од прошле године, готово је идентична. Мислим да је Икер Касиљас био кључни играч ове утакмице, бранио је сјајно. Наше шансе за осмину финала? Имам јасну ситуацију, ако се не догоди чудо па Галатасарај добије у Мадриду“, рекао је Ђанлуиђи Буфон.

        „Задовољни смо ремијем, меч је био одличан. Моја партија? Није лако, није свеједно када стајете на гол једном у 15 дана“, казао је Касиљас.

        У Копенхагену, пресуда је пала већ у 6. минуту, када је погодио Данијел Братен и домаћин је освојио три бода.

        „Урадили смо много у овој групи, али зашто не веровати да можемо до пласмана“, појаснио је капитен Копенхагена Ларс Јакобсен.

        Први тимови који су обезбедили осмину финала су Бајерн и Манчестер сити. Актуелни шампион је победио у Плзењу голом резерве Марија Манџукића.

        Сити није имао милости против ЦСКА - Алваро Негредо је уписао хет-трик, а два пута се уписао сјајну Серхио Агуеро, па „армејци“ чак могу и да буду задовољни што је меч завршен резултатом 5:2.

        „Ово је за нас велики корак, иако неки мисле да се подразумева да идемо даље. Покушаћемо да дођемо до првог места у групи, али можемо да будемо мирни. Засада смо циљ испунили“, истакао је менаџер „грађана” Мануел Пелегрини.

        Пари Сен Жермен је као и Реал пропустио прилику да победом оде међу осам најбољих, јер је Андерлехт био много бољи него пре две недеље, када је „добио“ петарду у Бриселу. У Паризу је било 1:1, а гости су чак и водили.

        У истој групи, можда и кључну победу је остварио Олимпијакос који је у Пиреју савладао Бенфику. Једини гол дао је Константинос Манолас.

        Манцестер јунајтед је играо без голова у Сосиједаду, а све би било другачије да је Робин ван Перси у другом полувремену искористио пенал...

        „Ђаволи“ упркос ремију контролишу ствари у групи (први су са осам бодова), један мање има Бајер из Леверкузена после нерешеног исхода у Доњецку (такође 0:0).

Резултати:

ГРУПА А

        Шахтјор - Бајер 0:0

        Сосиједад - Манчестер ј. 0:0

Табела: Манчестер јунајтед 8, бајер 7, Шахтјор 5, Сосиједад 1.

ГРУПА Б

        Јувентус - Реал М. 2:2

        Копенхаген - Галатасарај 1:0 

Табела: Реал Мадрид 10, Галатасарај, Копенхаген 4, Јувентус 3.

ГРУПА Ц

        ПСЖ - Андерлехт 1:1

        Олимпијакос - Бенфика 1:0

Табела: ПСЖ 10, Олимпијакос 7, Бенфика 4, Андерлехт 1.

ГРУПА Д

        Манчестер сити - ЦСКА М. 5:2

        Викторија Плзењ - Бајерн 0:1

Табела: Бајерн 12, Манчестер сити 9, ЦСКА 3, Викторија 0.

        Јуроспорт
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари