Михајловић: Колектив је путоказ за Србију!

ДОБА САВИЋЕВИЋА, КОЈИ ЈЕ МОГАО САМ ДА РЕШИ МЕЧ, ПРИПАДА ПРОШЛОСТИ, „ОРЛОВИ“ МОРАЈУ ДА ТРАЖЕ СПАС У ЗАЈЕДНИШТУ

         КОЛЕКТИВ. Једна реч. Много значења. У тој речи би, по мишљењу Синише Михајловића, селектора српске репрезентације, требало да се ослика фудбалска Србија. И јуче, и данас, и сутра.

         - Колектив је наш путоказ, само у њему, засад, пошто смо изгубили неке особености које су, својевремено, биле обавезни пратилац националне селекције, можемо да тражимо спас, веру и наду. Доба Дејана Савићевића, који је луцидношћу могао сам да реши утакмицу припада неком другом времену у којем је и моја левица знала да одлучи победника, сад су се околности промениле, морамо да мислимо на колектив као на зеницу ока свога. Колектив, колектив... Управо „тај“ колектив је донео злато са Омладинског првенства Европе у Литванији - истиче Михајловић.

         Да ли ћете неког од тих момака, поред Митровића, да частите и поведете га на утакмицу у Барселони, против Колумбије?

         - Иде само Митровић.

         Запазили сте, ипак, још „неке“ из омладинског погона?

         - Голман Рајковић се раније неколико дана дружио на припремама са сениорским репрезентативцима, комплименти Голубовићу, Павловском, Луковићу... Ма, комплименти комплетној генерацији, комплименти колективу на челу са селектором Љубинком Друловићем.

         Већина играча из тог тима преко ноћи падне у заборав средина из којих су потекли?

         - Да, једноставно нестану, изгубе се, нема их нигде, уместо њих шансу добијају странци, или повратници из иностранства, који ни по чему нису бољи. Наопака политика српских клубова, шта друго да кажем? А, да има позитивних примера, има! Рецимо, Рад и ОФК Београд форсирају младост, хоће да истрпе и грешке талентоване деце, свесни да ће за две, три године континуираног процеса да добију играче за које ће да се заинтересују и клубови изван граница Србије, а затим и да све наплате, што је од немалог значаја за функционисање у условима финансијске кризе.

         Странци су преплавили бројне европске лиге?

         - Тржиште се сасвим отворило за госте, а практично затворило за домаће, младе играче, што је погубно...

         Михајловић у Србију стиже у петак, а два дана касније одржаће конференцију за медије.

ТОШИЋ У БАРСЕЛОНИ
 

         ЗОРАН Тошић (ЦСКА) пропустио је дуел против Рубина, због повреде није ни путовао у Казањ.

         - Чуо сам се Тошићем, рече ми да није реч о озбиљнијем проблему, у четвртак би требало да се придружи екипи на тренинзима. Не ради се о нози која је оперисана, али, чувајући њу оптеретио је другу... Известан је његов долазак у Београд, путоваће и у Шпанију, као што је извесно да неће бити стартер у сусрету са Колумбијом - каже Михајловић.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари