Порази Барсе и Челсија, Борусија славила

ПОСЛЕ ПЕТОГ КОЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА, ВИЦЕШАМПИОН ЕВРОПЕ ЈЕ У ПОВОЉНОЈ ПОЗИЦИЈИ ДА ИЗБОРИ ПЛАСМАН МЕЂУ 16 НАЈБОЉИХ

         Борусија је у Дортмунду била јача од свега, и од повреда и од врло доброг Наполија, који је у Немачку дошао спреман да се надиграва. „Милионери“ су победили (3:1) и сачували шансе да оду у осмину финала.

         Борусија је из безизлазне ситуације дошла у позицију да сама одлучује. У овом тренутку су шансе за пролаз више него реалне, јер у последњем колу вицешампион гостује Марсеју (који нема ни бод у пет кола), бољи је у међусобном дуелу и од Наполија и Арсенала, и сада је могуће да групну фазу такмичења заврши на лидерској позицији.

         Марко Ројс је из пенала у првом полувремену донео предност повредама десеткованом домацину, а у наставку је након великог броја шанси на обе стране повисио Јакуб Блашчиковски.

         Али, Наполитанци се нису предавали - Лоренцо Инсиње је у 71. минуту смањио на 2:1, али утисак да Борусија пад је био варка, јер је и након тога створила још три зицера пред голом синоћ феноменалног Пепеа Рејне.

         Једну од њих је у гол претворио Пјер-Емерик Обамејанг након једног од десетак фуриозних контранапада Борусије и отклонио све дилеме на „Вестфалену“.

         У истој групи, Арсенал је захваљујући двоструком стрелцу Џеку Вилширу савладао Марсеј (2:0), па је и промашени пенал Месута Езила прошао некажњено.

         „Тобџије“ су као и Борусија у доброј ситуацији, а без осмине финала ће остати само ако изгубе у Напуљу са више од два гола разлике.

         „Имамо 12 бодова у пет мечева и то је одличан резултат. И не бринем, сигуран сам да у Напуљу уз добру игру можемо до бода или сва три“, рекао је Арсен Венгер.

         Милан је убедљиво славио у Глазгову (3:0, головима Каке, Кристијана Сапате и Марија Балотелија), али не сме да изгуби од Ајакса код куће у последњем колу.

         Базел је и други пут у сезони савладао Челси, који је већ обезбедио нокаут фазу такмичења, али за пролаз мора да се докаже и у Гелзенкирхену јер Шалке, који је стигао само до ремија у Букурешту.

         „Заслужено смо поражени, али добро је што смо прошли. Од првог минута ми се ништа није допало у нашој игри, јер смо почели са грешкама у одбрани. Ипак, не могу да будем љут, јер знам да играчима недостаје свежине“, истакао је Жозе Мурињо.

         Зенит и Атлетико Мадрид су ремизирали у премијерном мечу петог кола Лиге шампиона, у Санкт Петербургу је било 1:1 и тај резултат Русима оставља реалне шансе да се домогну осмине финала, јер се Аустрија побринула да шокира Порто у гостима (1:1).

         Зенит пред последњи меч и гостовање у Бечу има бод више од Порта којег чека меч са Атлетиком на „Калдерону“.

Резултати:
 
ГРУПА Е
         Базел - Челси 1:0
         Стеауа - Шалке 0:0
         Табела: Челси 9, Базел 8, Шалке 7, Стеауа 3
 
ГРУПА Ф
         Арсенал - Марсеј 2:0
         Борусија Д. - Наполи 3:1
         Табела: Арсенал 12, Борусија, Наполи 9, Марсеј 0
 
ГРУПА Г
         Зенит - Атлетико М. 1:1
         Порто - Аустрија 1:1
         Табела: Атлетико 13, Зенит 6, Порто 5, Аустрија 2
 
ГРУПА Х:
         Селтик - Милан 0:3
         Ајакс - Барселона 2:1
         Табела: Барселона 10, Милан 8, Ајакс 7, Селтик 3
 
         Јуроспорт
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари