Лукач: Против Тотенхема адут и лош терен!

ДРЖИ МЕ НЕКИ ОПТИМИЗАМ ВЕЋ ДАНИМА ДА БИСМО МОГЛИ

ДА ОДИГРАМО ДОБАР МЕЧ, ОБИЧНО МЕ ОСЕЋАЈ НЕ ВАРА...

Милан Лукач

        Тотенхем је фаворит, на својој страни има квалитетнији играчки кадар, новац и реноме једног од водећих клубова у најјачој лиги на свету, али све те чињенице не плаше фудбалере Партизана, који са нестрпљењем очекују први меч у групној фази Лиге Европе. Биће то прилика за доказивање и стасавање младих играча, односно потврду оних искуснијих, који су током каријера играли мечеве налик предстојећем са енглеским клубом, па отуд међу црно-белима влада оптимизам и добра атмосфера. О томе сведоче и речи голмана Милана Лукача, који потврђује да се екипа у четвртак неће бранити. Већ покушати да игра и да се надиграва са фаворитом.

        - Тешко је рећи шта ће се догодити и колико можемо у мечу са Тотенхемом, али је једно сигурно: навијачи ће моћи да уживају у спектаклу, који ћемо ми играчи, искрено се надам, употпунити добром игром, залагањем и позитивним резултатом - каже голман Партизана Милан Лукач. - Немамо ми право да претимо Енглезима, јер је познато о каквом се тиму ради, али нам управо због тога неће недостајати мотива да станемо испред њих и покажемо им да се фудбал не игра само на западу и да новац понекад не значи много. Фаворити јесу, ту нема збора, али их се не плашимо, нити ћемо да се предамо унапред. Играмо на свом стадиону, пред нашим навијачима и најмање што можемо је да се боримо свих деведесет минута, па шта Бог да.

        Да ли сте пратили игре Тотенхема ове сезоне?

        - Искрен да будем, углавном кроз резултате. Гледао сам само један меч на ТВ и то онај против Ливерпула, када су поражени 3:0. Гледао сам их више прошле сезоне управо у Лиги Европе и нису баш блистали. Рекао бих да су играли колико им је требало. И, без обзира на то, било ми је јасно да на свакој позицији имају два или чак три квалитетна фудбалера и да ко год изађе на терен у нашем тиму ће подједнако морати да уложи напор, уколико желимо повољан резултат.

        Како се супротставити таквом тиму?

        - Концентрацијом током целе утакмице, једноставношћу у игри, без срљања и компликовања. Притом не мислим да би требало да се бранимо, већ да покушамо да играмо и да се држимо задатака које ћемо сигурно добити од стручног штаба. Уколико испоштујемо договор, сматрам да бисмо могли да остваримо циљ и останемо непоражени.

        Као чувара мреже, вероватно вас највише занимају нападачи Енглеза. Да ли сте се информисали?

        - Наравно. Већ легендарни Адебајор, Аргентинац Ламела и Шпанац Солдадо. Неће сва тројица на терен, јер обично играју у систему са једним нападачем и то је најчешће Емануел Адебајор. Ипак, који год да буде избор Покетина, дође нам исто, пошто су разлике у квалитету њихових нападача у нијансама. Надам се да им у четвртак неће бити дан или да ће их бар слабији терен омести да покажу шта знају.

        Рачунате ли да Енглези, који играју на најбољим теренима на свету, могу да имају проблем због подлоге у Хумској?

        - Надам се да се неће снаћи, јер то нису услови у којима су они навикли да играју. Зато сам уверен да ће им то бити једна од отежавајућих околности. Ми смо навикли на ове наше „ливаде” по Србији и то сигурно неће бити препрека.

        Очекујете ли да Тотенхем у Хумској изађе у најјачем или комбинованом саставу?

        - У таквом избору квалитетних играча, питање је шта је први, а шта комбиновани тим и шта би нама одговарало. Јер, може да се догоди да играчи који не играју често пожеле да се докажу и да боља опција буде тим, који чешће игра од почетка сезоне. Зато се на то не треба обазирати, иако су прошле године, рецимо, доста комбиновали и нису постизали много голова у Европи.

        Шта бисте сматрали успехом у дуелу са „певцима”?

        - Држи ме неки оптимизам већ данима да бисмо могли да одиграмо добар меч. Обично ме осећај не вара... А, успехом сматрам све сем пораза. Био би то велики подвиг против великог клуба и сјајан старт у такмичењу у коме немамо намеру да будемо епизодисти - закључује Милан Лукач.

НАВИЈАМ ЗА МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД

        Уколико Милана Лукача упитате да ли Тотенхем спада у један од омиљенијих тимова у енглеској Премијер лиги, одговор је - негативан. Голман црно-белих има другог фаворита за кога навија.

        - Мој избор у Енглеској је Манчестер Јунајтед. Капа доле Тотенхему, али тим са „Олд Трафорда” је, рекао бих, копље изнад свих на Острву и међу пет највећих тимова на свету. Радо их пратим и навијам за њих дуго година - не крије Лукач.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари