Светско првенство Бразил 2014: Дани одлуке

У НАРЕДНА ДВА ДАНА, НАКОН РЕВАНШ УТАКМИЦА БАРАЖА, БИЋЕ ПОЗНАТА ИМЕНА ПРЕОСТАЛИХ УЧЕСНИКА СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА У БРАЗИЛУ

        Вероватно најузбудљивији меч ће одиграти Шведска и Португал на северу Европе, а селекција у којој игра Кристијано Роналдо има минималну предност пред последњи квалификациони обрачун.

        Румуни имају чену да се надају, јер су у Грчкој постигли гол утехе, чиме су ублажили пораз и оставили простора за оптимизам.

        Уругвај и Мексико не би требало да непријатно изненаде своје навијаче, јер су у првим сусретима Јордану односно Новом Зеланду дали по пет голова.

        После ремија на Исланду, Хрвати ће покушати да тријумфом на Максимиру обрадују нацију и изборе место на смотри најбољих репрезентација света у Бразилу.

        Након што су у Кијеву поражени са 2:0 од Украјине, француску репрезентацију чека тежак посао у уторак у Паризу.

        Французи се тренутно налазе у тешкој ситуацији и подалеко од Светског првенства, јер морају да надокнаде 0:2 из првог сусрета са Украјинцима.

        „Играчи су радили још интезивније, што је опет и логично након разочарања у првом сусрету. Али, нема времена да размишљамо о томе. Морамо бити фокусирани на сутрашњу утакмицу. Све је могуће. Ризик је ту, али биће ово посебна утакмица“, рекао је селектор Франуцске Дидие Дешамп.

        За француске медије је пред овај сусрет говорио нападац Арсенала Оливие Жиру: „Спремни смо умрети на терену, веома смо одлучни и мислим да ће нам то помоћи да их добијемо. Желимо показати француском народу да смо поносни што презентујемо Француску. Ово је ствар поноса. Верујем да ћемо успети. Не бих се могао помирити с чињеницом да би могли остати без пласмана у Бразил“.

Европске утакмице (уторак):

        Румунија - Грчка 1:3 (20.00)

        Француска - Украјина 0:2 (21.00)

        Шведска - Португал 0:1 (20.45)

        Хрватска - Исланд 0:0 (20.15)

Афричке квалификације (уторак):

        Египат - Гана 1:6 (17.00)

        Алжир - Буркина Фасо 2:3 (19.15)

        Бараж петопласираних тимова јужноамеричких и азијских квалификација:

        Уругвај - Јордан 5:0 (среда, 24.00)

Бараж четвртопласирани у CONCACAF и победника квалификација у Океанији:

        Нови Зеланд - Мексико 1:5 (среда, 7.00)

        Репрезентације које су већ обезбедиле учешће на СП у Бразилу 2014:

        Бразил, Јапан, Аустралија, Иран, Јужна Кореја, Холандија, Русија, Босна и Херцеговина, Енглеска, Шпанија, Чиле, Еквадор, Хондурас, Обала Слоноваце, Камерун, Италија, САД, Костарика, Аргентина, Белгија, Швајцарска, Немачка, Колумбија.

        Јуроспорт
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари