Вечерас мадридски дерби Реал - Атлетико

МАДРИДСКИ КЛУБОВИ СУ ОДИГРАЛИ 152 УТАКМИЦЕ У ПРИМЕРИ,

ДО САДА ЈЕ БИО УСПЕШНИЈИ „КРАЉЕВСКИ КЛУБ”

         Вечерас је на велики мадридски дерби у коме ће се на „Сантјаго Бернабеуу” састати Реал и Атлетико (22 ч). Домаћин је благи фаворит, али гости су спремни да сруше неугодну традицију јер у шпанском првенству нису победили најљућег ривала пуних четрнаест година.

         Мадридски клубови су одиграли 152 утакмице у Примери. До сада је био успешнији „краљевски клуб” који је забележио 85 победа, 32 меча су завршена нерешеним резултатом док је екипа са „Висенте Калдерона” славила 35 пута. Ако рачунамо сва такмичења велики ривали су се састајали 260 пута. Реал је славио 141 пут, поражен је 63 пута, док је 56 мечева завршено без победника.

         Атлетико је у одличној форми, у шест досадашњих мечева забележио је исто толико победа, али је ипак под притиском, свестан да у овом веку није у првенству победио најљућег ривала. Од последњих 12 дуела у првенству Шпаније поражени су 11 пута, а последњу победу су остварили у сезони 1999/2000. када су славили на „Сантјаго Бернабеу” са 3:1.

         Реал се налази на трећем месту шпанске лиге са пет победа и једним ремијем, али и неубедљивом игром. У прошлом колу је једва победио последњепласирани Елче из непостојећег пенала у последњим секундама сусрета. У табору „краљевског клуба” поштују ривала, али најављују победу.

         - Очекује нас утакмица са великим ривалом и играћемо је са великом жељом и ентузијазмом. Реал увек иде на победу и не смемо да допустимо ниједан кикс, посебно на нашем стадиону. Свака утакмица је за мене јединствена и трудим се да их све једнако доживим. То је јако битна утакмица, али и меч са Елчеом је био важан - изјавио је Дијего Лопез који је похвалио вечерашњег ривала. - Супротставићемо се великом тиму који је веома опасан, формирали су јаку екипу која је добро уиграна. Морамо да искористимо све њихове недостатке и да наметнемо своју игру.

         Играчи Атлетика су у финалу Купа краља у мају савладали са Реал 2:1 и кажу да ће покушати да понове игру из те утакмице која им је донела велику победу.

         - У дербију нема фаворита и свашта може да се деси за 90 минута. Ово је утакмица у којој победа доноси више од три бода. Знамо да можемо да их победимо. То смо и урадили у Купу. Међутим, тада је Реал одиграо једну од својих најгорих утакмица, а ми смо остварили много добрих прилика - рекао је Фелипе Луиз и додао да његовом тиму највећа опасност прети од Кристијана Роналда.

         Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари