Трећа победа у низу за српске одбојкашице

ЖЕНСКА ОДБОЈКАШКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ПОБЕДИЛА И КИПАР

У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА СВЕТСКО ПРВЕНСТВО

        Исланд, Чешка па Кипар.

        Тим редом одбојкашице Србије рушиле су ривале на турниру у Варшави.

        У трећем колу Б групе европских квалификација за Светско првенство следеће године изабранице селектора Зорана Терзића убедљиво су славиле против Кипра - 3:0 (25:10, 25:12, 25:15).

        Српском тиму за трећи тријумф било је потребно мање од сат времена, тачније 58 минута.

        Селектор Зоран Терзић одлучио је на трећем мечу на турниру да одмори играчице које су имале најзапаженије роле на дуелу против Чешке (Тијану Бошковић, Стефану Вељковић, Бранкицу Михајловић), па су се у њиховом одсуству истакле Ана Бјелица са 12 поена и Нађа Нинковић, која је уписала поен мање.

        „Заслужена победа. Ово је била прилика за играчице које нису у стартној постави да се уиграју и разиграју. Дан раније нисмо имали тренинг и овај меч је био мало јачи тренинг. Следи слободан дан и прилика да се одморимо. Припремићемо се за наредне мечеве добро. Не желимо да потценимо противнике“, рекла је Бјанка Буша после тријумфа.

        Најефикаснија у редовима Србије Ана Бјелица напоменула је да је остварена важна победа.

        „Био је ово трећи тријумф у низу у квалификацијама и трећи који смо добили резултатом 3:0, што мислим да је велики успех, с обзиром на то да смо се окупили три дана пре почетка квалификација. Све играчице су добиле прилику да играју... Мислим да смо показали да смо супериорнији од других тимова. Надам се да ћемо успети то да покажемо и против Словачке и Пољске“, изјавила је Ана Бјелица.

        Српске одбојкашице у петак ће имати слободан дан, у суботу ће играти против Словачке (од 18 часова), а у недељу ће им ривал бити Пољска (20.30).

        На Светском првенству 2018. играће осам репрезентација из Европе, пласман ће из друге рунде изборити победници група, а из треће рунде такмичења две првопласиране селекције.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари