Партизан изгубио у скоку, а замало и утакмицу

Црно-бели једва победили првака Словеније (68:63)

       БЕОГРАД, (ФоНет) - У четвртом колу регионалне Јадранске лиге, кошаркаши Партизана победили су у Београду екипу Крке из Новог Места резултатом 68:63 (22:19, 16:19, 12:12, 18:13) и са максималним учинком остали на деоби првог места са Олимпијом и Макабијем.

       Први пут после 1991. године Партизан је, због заузетости Пионира, играо у свом "храму", новобеоградској Хали спортова, и умало није доживео пораз од шампиона Словеније. Утакмица је до 37. минута била потпуно изједначена и неизвесна, а онда су црно-бели ипак успели да се "одлепе" на шест понеа разлике и стигну до тешко, али заслужено изборене победе.

       Утакмицу је обележио веома лош шут играча оба тима и бројне грешке. Партизан је за два поена имао проенат шута од 39, а Крка свега 35 одсто, а Словенци су то надокнадили изненађујуће добрим скоком. Играчи Крке су имали 33 ухваћене лопте, три више од Партизанових, а готово да се не памти када су црно-бели изгубили битку под кошевима, чак и против најјачих евролигашких тимова.

       Друга карактеристика ове утакмице бо је изуетно велики број слободних бацања. Крка их је извела чак 37, а Партизан девет мање и да кошаркаши словеначког првака са пенала нису промашили девет шутева, црно-бели би много теже дошли до победе.

       У наредном колу Партизан ће у суботу 29. октобра у Тел Авиву играти против Макабија.

       Партизан: Лоу 9, Кецман 7, Радуљица 10, Јарамаз 6, Лучић 9, Милосављевић 5, Катић, Божић, Чакаревић 11, Ђекић 2, Анђушић, Пековић 9.

       Крка: Ђурковић 1, Кастелић, Ројц, Петров, Мурић 2, Павич 11, Стинсон, Драгић 8, Кривец 7, Балажич 12, Бакстер 18, Џордан 4.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари