Новак са 54:1 стигао Мекинроа

ЂОКОВИЋ РЕЂА ПОБЕДЕ И ТУЧЕ РЕКОРДЕ СЕЗОНЕ

Мекинро и Ђоковић

  • Типсаревић није успео да се пласира унаредну рунду турнира, пошто је поражен од Француза Жила Симона са 1:2 у сетовима (7:6, 2:6, 3:6)

     СИНСИНАТИ (ФоНет) - Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у треће коло турнира мастерс серије у Синсинатију, пошто је у мечу другог кола победио Американца Рајана Херисона у два сета - 6:2, 6:3.

     За улазак у четвртфинале, Ђоковић ће у четвртак играти против 29. тенисера света, великог борца, Чеха Радека Степанека. Њих двојица до сада су се састајали шест пута и први играч света
води 5:1.

     Победом у Синсинатију Ђоковић је ушао у историју тениса: скором од 54 победе и једним поразом изједначио најбољи резултат у једној сезони који је 1984. године поставио Американац Џон Мекинро.

     Ђоковић је против 19-годишњег Херисона, као што се и очекивало, стигао до победе релативно брзо, за само сат и 15 минута, али је млади Американац и у овом мечу потврдио да је велика нада светског тениса. Тренутно 78. играч на АТП листи у дуел против најбољег тенисера света ушао веома храбро и већ у првом гему успео је да направи брејк. Али овим је изгледа додатно мотивисао Ђоковића, који је подигао ниво игре и одмах узвратио брејком.

     До краја сета Херисон није успео да добије ниједан гем на свој сервис, али је постао један од ретких играча који је Ђоковићу ове године у једном сету два пута одузео сервис.

     Други сет Ђоковић је одиграо рутински. Направио је један брејк, а потом је ту предност без већих проблема чувао до краја. У гемовима на сервис противника није превише "запињао" и било је очигледно да не жели да троши снагу више него што је неопходно да забележи 54. победу у овој сезони, у којој је доживео само један пораз - против Роџера Федерера у полуфиналу Ролан Гароса.

     На крају је Ђоковић освојио 21 поен више од Херисона и потврдио да је и на овом турниру у сасвим доброј форми. Иако не блиста као у првој половини године, захваљујући огромном самопоуздању, ниже успехе и све је ближи обезбеђивању прве позиције на АТП листи на крају сезоне.

      Јанко Типсаревић није успео да се пласира унаредну рунду турнира, пошто је поражен од Француза Жила Симона са 1:2 у сетовима (7:6, 2:6, 3:6).

     После добијеног првог сета у тај брејку, Типсаревић је у другом сету повео са 2:0 у гемовима, али је онда дошло до неочекиваног пада у његовој игри, делимично и због повреде бутног мишића.

     Изгубио је шест гемова за редом, па је Француз изједначио на 1:1 у сетовима.

      У трећем сету, Типсаревић је, после рано изгубљеног гема на свој сервис, покушавао да ухвати прикључак, али му то није пошло за руком, па је Симон славио, после два сата и 44 минута игре.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари