Ђоковић задовољан стартом на US Open-у

УСПЕО САМ ДА НАПРАВИМ ДОСТА БРЕЈКОВА НА ПОЧЕТКУ МЕЧА И ПРЕУЗМЕМ КОНТРОЛУ, ТО МИ ЈЕ И БИЛА ЖЕЉА - РЕКАО ЈЕ НОВАК ПОСЛЕ ТРИЈУМФА

          Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је данас да је задовољан због успешног почетка US Open-а и очекивано лаке победе против Литванца Рикардаса Беранкиса (6:1, 6:2, 6:2).

          „Успео сам да направим доста брејкова на почетку меча и преузмем контролу. То ми је и била жеља. У наставку је циљ био да сваки поен одиграм као да је одлучујући и могу да будем задовољан како сам одиграо“, рекао је Ђоковић новинарима у Њујорку.

          Светски број један је одсервирао 10 асова, забележио 28 винера и за само 82 минута прошао у друго коло где ће му противник бити Немац Бењамин Бекер, који је победио Чеха Лукаша Росола са 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

          Ђоковић се осврнуо на податак да се све више тенисера одлучује на дијету која му је помогла да реши проблем са дисањем и елиминише честе повреде.

          Недавно је Британац Енди Мареј признао да је покушао да избаци глутен из исхране, али и да је убрзо морао да одустане, јер се осећао „ужасно и без снаге“.

          „Приметио сам да сад све више тенисера избацује глутен из исхране. Та дијета ми је променила живот у позитвном смислу, боље се осећам како на терену, тако и ван њега. Ипак, не желим да утичем на људе и говорим им како да живе и једу. Оно што је добро за мене, не мора да буде за друге. Сви смо различити“, рекао је Ђоковић новинарима у Њујорку,

          Ђоковић је након промењене исхране постигао невероватне резултате 2011. године. Српски тенисер је те сезоне освојио 10 титула, три Грен слема и остварио серију од чак 43 узастопно добијена меча.

          Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари