Мастерс Париз: Нолетова и Рафина борба за трон

НАДАЛ НИКАДА НИЈЕ ОСВОЈИО ОВАЈ МАСТЕРС, КОЈИ БИ МУ БИО 27. У КАРИЈЕРИ И 6. У СЕЗОНИ, АЛИ И ЂОКОВИЋ ИМА ШАМПИОНСКЕ АМБИЦИЈЕ

Рафаел Надал и Новак Ђоковић

        Кренуло је ситно одбројавање до старта мастерс турнира у Паризу. У дворани Берси би могло да дође до нове смене на престолу, Новак Ђоковић би освајањем турнира постао најбољи играч планете, а ако то уради Рафаел Надал велики изгледи би били да и годину заврши као број један на АТП листи (поред мастерса у Паризу, остао је још завршни турнир у Лондону).

        Управо све то даје посебну арому такмичењу у престоници Француске о чему је причао директор турнира Ги Форже.

        - Био сам у контакту са Рафиним стрицем и знам да ће Надал доћи у Париз спреман да задржи прво место на АТП листи и годину заврши као број један. Он је одиграо 15 турнира ове сезоне и изборио 13 финала уз 10 наслова је сјајан резултат . Никада није освојио овај мастерс, који би му био 27. у каријери, али и шести у сезони, што би био рекорд. Ђоковић такође има шампионске амбиције, прво место је у игри, и то гарантује да ће такмичење бити веома узбудљиво - каже Ги Форже.

        Продаја улазница иде феноменално, јер је већ „плануло” 110.000 карата, а како и не би када поред борбе за прво место води се велика битка и за пласман на завршни мастерс у Лондон.

        - Велика борба води се за пласман у Лондон. Роџер Федерер се још није квалификовао, као ни његов земљак Станислас Вавринка. Французи Ришар Гаске и Жо Вилфред Цонга су њихови најближи изазивачи. Толико мали број поена раздваја неколико великих играча, а улог је огроман пласман у Лондон. То је још једна најава спектакла.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари