Новак у четвртфиналу са захукталим Вавринком

ПОСЛЕ УОБИЧАЈЕНОГ ИСПИТИВАЊА У ПРВОМ СЕТУ, НАШ АС НАШАО РЕШЕЊЕ ЗА СЕРВИС ЏОНА ИЗНЕРА: 6:7(5), 6:1, 6:2

Џон Изнер и Новак Ђоковић

         Новак Ђоковић је прошао још један важан тест на мастерс турниру у Паризу. Борба са моћним сервисом Џона Изнера текла је заједно са привикавањем на другачије, брже лоптице, које су главни адут противника чиниле још опаснијим, али нашем тенисеру је био довољан један сет да нађе право решење. У том уводном маратону, шест пута је Американац спасавао предност свог сервиса и свих шест пута успео. Као и у једина два међусобна сусрета која је добио, стигао је до тај-брејка и са 7:5 крунисао период свог налета. Други сет је текао слично, све до четвртог гема, у којем је Ђоковић први пут искористио своје прилике за брејк - а имао их је укупно 16 у овом мечу - и високим подизањем руку показао да је дошао крај неуспешним покушајима. Остатак сета прошао је за трен и са 6:1 је Новак ушао у одлучујућу деоницу.

         И ту је Изнер могао да се ослања на позитивно искуство претходних победа. Јер, и у Индијан Велсу 2012. и у Синсинатију ове године је почињао са 7:6, затим изгубио са 6:2, а на крају добио одлучујући маратон. Само, овог пута није имао такву прилику. Ђоковић је појачао ритам и за нешто мање од два сата стигао до своје 14. узастопне победе у једном од најуспешнијих делова сезоне: 6:7(5), 6:1 и 6:2. И пред новинарима је остављао утисак спортисте у успону форме:

         - Изнер баш може да вас фрустрира. Мучио сам се да освојим брејк поене, али је потом све кренуло набоље у другом и трећем сету, па могу да кажем да сам веома задовољан. Желим да завршим сезону на најбољи могући начин.

         Жреб није оставио места за предах у завршници турнира, али томе доприносе и састав и ток турнира у Паризу, где до сада нема уобичајених изненађења осим пораза Цонге од Нишикорија. Довољно је рећи да од 16 учесника трећег кола ни један није ниже од 23. места на светској листи. Наредни Ђоковићев противник, Швајцарац Станислас Вавринка, дошао је у Париз максимално мотивисан великом приликом да се први пут у каријери придружи далеко познатијем земљаку Роџеру Федереру на завршном турниру осморице најбољих у Лондону. До сада је играо одлично и стигао надомак циља, а Шпанца Алмагра је савладао лако, са 6:3 и 6:2.

         Иако Ђоковић убедљиво води (13:2) против Вавринке, њихова два овогодишња сусрета, у Мелбурну и Њујорку, била су међу најузбудљивијим у целој сезони. Оба је добио Новак, у пет сетова. Победник ће у полуфиналу ићи на бољег из дербија Федерер - Дел Потро.

         Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари