Новак више не верује антидопинг агенцији

ЖЕСТОКО РЕАГОВАО ПОСЛЕ ОДЛУКЕ СУДА У ЛОЗАНИ КОЈИ ЈЕ ТРОИЦКОМ

СМАЊИО КАЗНУ ОД 18 МЕСЕЦИ ЗАБРАНЕ ЗА САМО ПОЛА ГОДИНЕ

Новак Ђоковић

        Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је Виктору Троицком изречена неправедна казна, као и да после свега више не може да верује Светској антидопинг агенцији (WADA).

        „Виктор је мој јако добар пријатељ, познајем га од осме године и зато сам у великој мери био укључен у цео овај случај. Разговарао сам са њим и са његовим агентом“, изјавио је прво Ђоковић.

        Он је критиковао Светску антидопинг агенцију и начин на који обављају тестове.

        „Када насумично одаберу спортисту да иде на тест, крви или урина, представници WADA који су присутни треба да вам дају јасне инструкције и објасне вам правила и прописе, као и шта су могуће последице ако одбијете да урадите тест. Представница WADA која је била задужена за Виктора у Монте Карлу то није урадила“, изјавио је други рекет света.

        Новак је највише разочаран што је његов репрезентативни колега добио једногодишњу суспензију, иако није користио допинг.

        „Прво, Виктор није био позитиван на било коју забрањену супстанцу. Ја не кажем да у свему овоме нема и његове кривице, али свега тога не би било да је добио било какаву потврду да се није осећао добро и да због тога није могао тог дана да да крв. Он је тражио да да узорак крви дан касније не да би избегао то јер је нешто крио, већ због тога што се осећао лоше“, додао је најбољи српски тенисер.

        Ђоковић је рекао да нема више поверења у Светску антидопинг агенцију.

        „После свега више не верујем WADA... Немам поверења у оно што раде. Цела процедура судског поступка је директно против играча и права тенисера“, оштар је био донедавно најбољи тенисер света.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари