Победом над Цонгом, Ђоковић у финалу Шангаја

У БОРБИ ЗА ОДБРАНУ ТИТУЛЕ ЋЕ ИГРАТИ СА БОЉИМ ИЗ ДРУГОГ ПОЛУФИНАЛНОГ МЕЧА У КОЈЕМ СЕ САСТАЈУ НАДАЛ И ДЕЛ ПОТРО

        Други тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале Мастерса у Шангају, пошто је данас у првом полуфиналу савладао Француза Жоа Вилфреда Цонгу са 6:2, 7:5.

        Ђоковић је прецизном и фокусираном игром, а пре свега самопоуздањем, успео на крају да разоружа француског тенисера.

        Српски тенисер је почео да ломи борбени морал Цонге још у раној фази меча, када му је после вођства од 3:0, допустио да веже два гема (3:2), да би онда нагло подигао ниво игре и до краја сета био доминантан.

        Цонга је у наставку покушавао да нађе слабу тачку у игри Ђоковића који је погађао „у мету” хладнокрвно, али муњевито, у стилу правог тениског „револвераша”.

        Цонга је ипак, дошао на корак од преокрета пошто је после вођства Ђоковића од 4:2, успео да направи рибрејк за 4:3 и дође до изједначења - 4:4.

        Српски тенисер, који је у међувремену, бурно реаговао на једну спорну судијску одлуку, успео је да се прибере и поново „узлети”, успевши другом меч лоптом да стави тачку на дуел.

        Ђоковић ће у борби за одбрану титуле играти са бољим из другог полуфиналног меча у којем се у наставку програма састају Шпанац Рафаел Надал и Аргентинац Хуан Мартин Дел Потро.

        Први рекет Србије води против Дел Потра са 9:3 у међусобним мечевима, док је „скор” са Надалом негативан - 16:22.

        Политика
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари