Синсинати: Јелена Јанковић у полуфиналу!

НАША ТЕНИСЕРКА СЈАЈНО ОДИГРАЛА ПРОТИВ РОБЕРТЕ ВИНЧИ ПОБЕДИВШИ СА 2:0 (6:0, 6:4), У МЕЧУ ЗА УЛАЗАК У ФИНАЛЕ ПРОТИВ ВИКТОРИЈЕ АЗАРЕНКЕ

Јелена Јанковић

        Српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у полуфинале турнира премијер серије у Синсинатију пошто је вечерас у четвртфиналу савладала Италијанку Роберту Винчи са 2:0 у сетовима - 6:0, 6:4.

        Јанковићева је потврдила добру форму и заслужено тријумфовала над 12. тенисерком са WТА листе, пети пут у њиховом седмом међусобном окршају. Након што је први сет добила у великом стилу без изгубљеног гема, чинило се да српској тенисерки преостаје рутински посао у другом.

        Међутим, Италијанка је заиграла агресивније, Јанковићева са осцилацијама, па је вођена изједначена борба до седмог гема. Тада је Српкиња после 2:4 појачала ритам, освојила четири гема заредом и крунисала много бољу игру након нешто више од сат борбе.

        Јанковићева у борби за финале чека победницу четвртфиналног дуела Белорускињу Викторију Азаренку, који се игра у ноћи између петка и суботе по нашем времену.

        Женски турнр у Синсинатију игра се за укупан нагредни фонд од 2,36 милиона долара.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари