Вика Азаренка победница турнира у Синсинатију!

ДРУГА ТЕНИСЕРКА СВЕТА НАДМАШИЛА ПРВУ

У ДРАМАТИЧНОМ ФИНАЛУ ТУРНИРА У СИНСИНАТИЈУ - 2:6, 6:2, 7:6 (8:6)

       Викторија Азаренка победила је Серену Вилијамс тек трећи пут у 15 окршаја и захваљујући томе подигла пехар на турниру „премијер“ категорије у Синсинатију.

       Зарадила је 426, а поражена 213.000 долара.

       Одлучујући сет донео је драму достојну финала. Прво је Азаренка повела 4:2 и 30:0 на свој сервис, али је Вилијамсова направила два брејка, узела три гема заредом и преокренула на 4:5.

       Мало ко би се у том тренутку кладио да Серена неће завршити посао на свој сервис, али управо то се догодило!

       Цео турнир стао је у последњи „тај брејк“, у коме је Азаренка искористила другу меч-лопту, при вођству од 7:6. Форхенд снажне Американке завршио је у мрежи...

       „Велики меч, жестока борба и велика победа. Заиста сам задовољна начином на који сам ово урадила“, рекла је Азаренка и одбила да прихвати улогу фаворита на УС опену, који почиње кроз седам дана.

       „У Америци смо, а Серена је прва на WТА листи и брани титулу, тако да мислим да је ипак она главни фаворит. Да ли сам ја друга или трећа на тој листи, није битно, али ово ми много значи за самопоуздање“.

       Серена Вилијамс честитала је противници, рекла да је „сјајна особа“ и открила да увек навија за Азаренку на турнирима на којима она сама не наступа.

       Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари