У Српској ступа на снагу одлука о ванредном стању - Бошњаци одустали од вета

ЦВИЈАНОВИЋ РАЗГОВАРАЛА СА МИХНЕТОМ ОКИЋЕМ И ЕДИНОМ РАМИЋЕМ

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је Срни да данашњи састанак са потпредседавајућим Вијећа народа Српске из реда бошњачког народа Михнетом Окићем и послаником у Народној скупштини Едином Рамићем није био у функцији давања гаранција, јер су неке ствари логичне, али да јесу уклоњене недоумице.

        “Мислим да смо се разумели. Искрено говорећи, није ни било потребе да изгубимо ово време да би одлука о проглашењу ванредног стања ступила на снагу. Данас смо и разрешили дилеме у вези са повратницима“,  рекла је Цвијановићева Срни замољена да прокоментарише Рамићеву изјаву да су добили "потребна објашњења и гаранције да повратничка популација неће имати никакве негативне последице након ступања на снагу Одлуке о ванредном стању"

        Председница Републике је поновила да данашњи састанак није био у функцији давања гаранција, али да су уклоњене недоумице.

        “Важно је да се процеси не блокирају јер оно што радимо сада носи посебне изазове у здравственом и економско-финансијском смислу”, истакла је Цвијановићева.

        Договор је створио претпоставке да одлука о ванредном стању ступи на снагу.

        Јер, на састанку у Палати Републике је договорено да ће одлука ступити на снагу без покретања поступка заштите виталног националног интереса од стране Клуба бошњачких делегата у Вијећу народа Републике Српске.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари