Бањалука добила „Крајишку кућу“ са 300 производа око 50 произвођача домаће хране

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ У ГЛАВНОМ ГРАДУ СРПСКЕ ОТВОРЕНА „ХЕРЦЕГОВАЧКА КУЋА“

* На полицама "Крајишке куће" могу се наћи сувомеснати и млечни производи, прерађевине воћа и поврћа, чајеви, мед...

_____________________________________________________________

        У ЦЕНТРУ Бањалуке данас је отворена "Крајишка кућа" у којој је изложено 300 производа око 50 произвођача домаће хране са подручја града.

        У оквиру обиљежавања Дана града - 22. априла, те под мерама које налаже ванредно стање због епидемије вируса корона, "Крајишку кућу" отворили су градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и директор Центра за развој пољопривреде и села Драшко Илић.

        Отварању су присуствовали министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић, председник Скупштине града Бањалука Зоран Талић и директор Туристичке организације града Бањалука Ирена Радојевић.

        "Крајишка кућа" налази се на укрштању улица Краља Петра Првог Карађорђевића, Теодора Колокотрониса и Булевара цара Душана у центру Бањалуке.

        На полицама "Крајишке куће" могу се наћи сувомеснати и млечни производи, прерађевине воћа и поврћа, чајеви, мед, све оно што производе и прерађују домаћи произвођачи.

        "Крајишка кућа" отворена је у подне, а у наредном периоду придржаваће се прописаног радног времена које ће бити као и за све друге трговачке објекте који се баве продајом хране до 18 часова.

        Док трају мере везане за вирус корона, "Крајишка кућа" ће радити сваким радним даном до 18 часова, а касније ће радно време бити усклађено са радним временом "Херцеговачке куће".

        На јесен је планирано да "Крајишка кућа" буде отворена и у Требињу.

        У Бањалуци је обележавање Дана града прошле године почело отварањем прве "Херцеговачке куће" ван Требиња у којој се налази око 500 артикала требињских и херцеговачких произвођача.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари