Бањалука има само два новооболела – почиње са ублажавањем ограничења

ОСТАЈУ НА СНАЗИ МЕРЕ КОЈЕ СЕ ТИЧУ ДИСТАНЦЕ, ОКУПЉАЊА, УЛАЗАКА У БАНКЕ И ТРГОВИНЕ

* Градоначелник Игор РАДОЈИЧИЋ: Од 27. априла биће релаксиране поједине мере. Биће дозвољен рад одређених трговина, евентуално понеког вртића, кетеринга, доставе куване хране, онлајн трговине. То може да се пусти да ради без превеликог ризика

____________________________________________________________________

        ГРАДОНАЧЕЛНИК Бањалуке Игор Радојичић рекао је да су на подручју града у опадању сви статистички показатељи који се тичу епидемије вируса корона.

        Радојичић је рекао да је јутрошње стање - 303 обољела у Бањалуци. Са само два новооболела.

        Он је додао да је на седници Градског штаба за ванредне ситуације предложено да од понедељка, 27. априла, буду релаксиране поједине мере, да буде дозвољен рад одређених делатности.

        "Ту мислимо на одређени број трговина, евентуално понеки објекат вртића, ако људи буду почели да раде па би морали послати децу у вртић, на кетеринг, доставу куване хране, онлајн трговине. Реч је о свему што може да се пусти да ради без превеликог ризика, те да у наредних 14 дана пратимо трендове са релаксацијом мера да не би дошло до погоршања епидемиолошке ситуације", навео је Радојичић.

        Градоначелник Бањалуке је навео да се генерално може рећи да је у протекла два месеца ситуација у граду држана под контролом.

        Он је изразио наду да ће од понедељка мере бити релаксиране, али је нагласио да остају на снази мере када је реч о дистанци међу људима, забрани окупљања, начину на који се улази у банку, продавницу или на јавна места.

        "То све остаје на снази вероватно на дужи период како би на крају имали што мањи број оболелих на интензивној нези, односно у Универзитетском клиичком центру Републике Српске", нагласио је Радојичић.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари