Будимир: Изненадиће се Бошњаци кад виде колико земаља не подржава резолуцију о Сребреници

ИЗ САРАЈЕВА ПОСТАЈУ СВЕ АГРЕСИВНИЈИ ПРЕМА ДРУГА ДВА НАРОДА У БиХ - НАРОЧИТО ПРЕМА СРБИМА

Жељко Будимир

          БОШЊАЦИ у БиХ биће изненађени колико држава, чак и из исламског света, неће подржати резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини УН, изјавио је министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир.

          - Бошњачка политичка елита, која је тренутно на одлучујућим позицијама у БиХ, посматра питање жртве Бошњака као апсолутне жртве. Иако резолуција није обавезујућа, она ће имати снажно политичко дејство и ту њихову тезу ће додатно да ојача. Због тога се љуте на државе које су против резолуције - истакао је Будимир.

          Будимир је упозорио да "због тога постају све агресивнији према друга два народа, посебно према Србима у БиХ, јер ако су Бошњаци апсолутна жртва грађанског рата у БиХ, онда се друге жртве не могу третирати исто".

          - Одгађање гласања је последица тога што се по сваку цијену покушава доћи до 100 држава које ће подржати резолуцију. То је један пропагандни трик који у свим овим промењеним околностима, посебно на Блиском истоку, треба да покаже да Запад не третира муслимане и ислам као непријатеље, иако Америка готово 40 година води рат против ислама посебно на Блиском истоку - рекао је Будимир.

          (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари