Чубриловић гласао у Генералном конзулату Србије у Бањалуци

„ЖЕЛИМО САДАШЊЕ ОДНОСЕ И ПОСЛЕ ФОРМИРАЊА НОВЕ ВЛАСТИ У СРБИЈИ“    

* Председник Народне скупштине РС Недељко ЧУБРИЛОВИЋ који је држављанин Србије дуже од 20 година: Држава Србија стоји иза Републике Српске и БиХ, па БиХ као земља може имати бенефите од просперитетне Србије и стабилне власти у тој држави

____________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић гласао је данас у Бањалуци за изборе у Србији и изразио очекивање да ће протећи у демократској атмосфери.

        Чубриловић је рекао да је на бирачком месту у Генералном конзулату Србије искористио своје грађанско право и грађанску дужност за гласање и додао да је држављанин Србије више од 20 година.

        Он сматра да бојкот избора у Србији неких политичких субјеката није начин да се политички манифестује воља грађана.

        "Шта би значило када би сви бојкотовали изборе и куда би то водило? Мислим да су избори место и начин како да се осваја воља грађана, без обзира шта ми о томе мислили, са којим степеном задовољства или незадовољства после свих избора", рекао је Чубриловић.

        Чубриловић је истакао да су односи Српске и Србије на завидном нивоу и да је за пожелети да се таква сарадња настави и да и после избора и формирања нове власти у Србији односи остану на том нивоу.

        Он је оцијенио да држава Србија стоји иза Републике Српске и БиХ, те да БиХ као земља може имати бенефите од просперитетне Србије и стабилне власти у тој држави.

        "Надам се да ће нова власт у Србији бити исто тако наклоњена БиХ и Српској и да ће добросуседски односи и даље ићи узлазном линијом", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

        Конзул Србије и председник бирачког одбора на данашњим изборима Весна Маринковић рекла је да је излазност бирача у Бањалуци до 10.00 часова износила 20,33 одсто.

        Она је навела да је у Генералном конзулату Србије у Бањалуци 1.022 уписаних бирача.

        Маринковићева је нагласила да су на овом бирачком месту предузете све превентивне мјере када је ријеч о заштити од вируса корона.

        Гласање је организовано на више од 40 бирачких места ван Србије.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари