Додик поново позвао послодавце да не отпуштају раднике

У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ СТУПИЛО НА СНАГУ ВАНРЕДНО СТАЊЕ УВЕДЕНОИ ЗБОГ ЕПИДЕМИЈЕ

* „Држава може да плати доприносе за раднике у приватном сектору, да помогне да се регулишу одређена права радника и пролонгирају порези. Не ради се о томе да ће некоме нешто бити отписано, већ ће се порез само пролонгирати, репрограмирати или ће бити уведен неки мораторијум. А касније и зависно од кризе видећемо на које све начине и у којем периоду ће се тај порез плаћати

_________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да ће након увођења ванредног стања у Републици Српској брже бити доношени прописи и уредбе са законском снагом које ће, прије свега, бити подршка уведеним мерама републичких власти ради ефикаснијег санирања економских и других последица вируса корона.

        "То подразумева да држава може да плати доприносе за раднике у приватном сектору, да се регулишу одређена права радника из радно-правних односа и пролонгирају порези. Не ради се о томе да ће некоме нешто бити отписано, већ ће се порез само пролонгирати, репрограмирати или ће бити уведен неки мораторијум. А касније и зависно од кризе видећемо на које све начине и у којем периоду ће се тај порез плаћати", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

        Додик је још једном позвао послодавце да не отпуштају раднике додајући да ће се тражити начина да се свима помогне.

        Додик је рекао да ће се након увођења ванредног стања променити одредбе Закона о казнама, те да заговара формирање посебних одељења тужилаштава и судова да би се адекватније реаговало на кршење уведених мера.

        "Ту је и низ мера у пољопривреди – повећање буџета, 9.000 пакета за сјетву, подршка свим пољопривредним произвођачима...", рекао је Додик.

        Он је констатовао да је ванредно стање поводом корона вируса у Српској могло бити уведено раније, те да се беспотребно изгубило време.

        У Републици Српској је данас на снагу ступило ванредно стање, уведено због епидемије корона вируса.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари