Додик: У Српској да не сме доћи до смањења плата запослених

УПОЗОРИО БИЗНИСМЕНЕ: НЕ ОТПУШТАЈТЕ РАДНИКЕ – КО ТО УРАДИ НЕЋЕ ИМАТИ ПОДРШКУ

* Средства од ММФ биће дeо гарантног фонда за за опоравак малих и средњих предузећа

* Упркос епидемији вируса корона и њеним последицама - започети пројекти неће бити обустављени

* Милорад ДОДИК: Губици се због пандемије свакодневно акумулирају и, по проценама, биће од 750 милиона до милијарду КМ. Припремамо мере помоћи привреди које ће сачувати радна места

* Радован ВИШКОВИЋ: Биће формирани посебни фондови за микро и мала предузећа, за комунална предузећа, за предузећа која су претпрела штету, те фонд за подршку здравственим институцијама

____________________________________________________________________

        МИЛОРАД Додик, идер СНСД, потврдио је да је Република Српска добила 38 одсто средстава од 330 милиона евра из новог кредитног арнажмана са Међународним монетарним фондом.

        Додик је открио да је лидер СДА Бакир Изетбеговић инсистирао да Српска добије 30 одсто.

        Додао је да ће средства која добије Српска бити дио гарантног фонда за опоравак малих и средњих предузећа после епидемије вируса корона.

        "Позивам послодавце да не отпуштају раднике, они који отпуштају раднике неће моћи да рачунају на нашу подршку", рекао је Додик.

        Он се – са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем - данас у Источном Сарајеву састао са начелником те општине Љубишом Ћосићем, начелником општинског Одељења за финансије Источне Илиџе Бојаном Ђуровић, директором Републичког Завода за запошљавање Мирославом Вујичићем и вршиоцем дужности директора Болнице "Србија" Небојшом Шешлијом.

        Вишковић и Додик су им представили мере које ће бити предузете с циљем сузбијања последица епидемије на привреду у Српској нагласили да - упркос епидемији вируса корона и њеним последицама - започети пројекти неће бити обустављени, те да ће бити предузете све могуће мере да се сачувају радна места.

        Српски члан Председништва БиХ нагласио је да се губици због последица пандемије вируса корона свакодневно акумулирају и да ће, у складу с одређеним проценама, бити од 750 милиона до милијарду КМ.

        "То је процена штете коју можемо имати услед епидемије и у том погледу припремамо мере како помоћи привреди и сачувати радна места", рекао је Додик.

        Премијер Српске је нагласио да ће бити формирани посебни фондови за микро и мала предузећа, за комунална предузећа, за предузећа која су претпрела штету, те фонд за подршку здравственим институцијама.

        Званичници Српске су истакли да је опредељење институција да не смије доћи до смањења плата запослених и да се морају сачувају радна места.

        Оценили да је потребно смањити трошкове који се односе на куповину службених возила, дневнице, трошкове путовања, али да пројекти не смеју бити заустављени.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари