Главни координациони тим Српске: Зауставити тренд повећавања броја заражених

ЗАТРАЖИО ДА СЕ ПОЈАЧАЈУ ОДГОВОРНОСТ И ДИСЦИПЛИНА И ДА СЕ СТАЊЕ ПОБОЉША НАРЕДНИХ ДАНА

         ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић, председница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Председништва БиХ Милорад Додик и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић одржали су данас, у Бањалуци, састанак Главног координационог тима.

        Главни координациони тим изразио је забринутост због повећаног броја заражених лица вирусом корона у Републици Српској, у протеклих неколико дана, те истакао да је потребно учинити све како би се овај забрињавајући тренд зауставио у наредним данима.

        Апеловано је на грађане да покажу додатну одговорност и дисциплину, посебно током предстојећих првомајских празника, да строго поштују прописане мјере заштите, као и закључке Републичког штаба за ванредне ситуације које се односе на ограничење и забрану кретања и окупљања у групама у којима је више од три лица.

        Главни координациони тим позвао је надлежне да појачају контролу спровођења свих мера Републичког штаба за ванредне ситуације.

        Главни координациони тим затражио је да се испита одговорност свих лица приликом спровођења протокола за смештај лица у карантине, а у вези са догађајима у Студентском центру “Никола Тесла”, те да се одговорни за пропуст у обављању свог посла казне у складу са прописима.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари