«Граница постоји» у Модричи: Неће проћи напади на Српску и њене институције

ЗА ПРОЛЕЋЕ СЕ СПРЕМА СЕРИЈА ПРОТЕСТА «БРАНИМО СРПСКУ И КАД СЕ НЕ САСТАЈЕМО»

* Саво МИНИЋ: Република Српска суочава се са наснажнијим нападима до сада, али да ће бити одбрањена, упркос покушајима да је развласте

_______________________________________________________

         СKУП подршке институцијама Републике Српске "Граница постоји" одржан је у Модричи, на међуентитетској линији разграничења у месту Скугрић.

         Скупу присуствује око 3000 људи.

         Између осталих: вршилац дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић, министри у Влади Српске Зора Видовић, Синиша Каран, Данијел Егић, Денис Шулић, Саво Минић, делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић и шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сања Вулић.

         Минић је рекао да се Република Српска суочава са наснажнијим нападима до сада, али да ће бити одбрањена, упркос покушајима да је развласте.

         Ковачевић је поручио да ће Република Српска бити одбрањена и да неће проћи напади на њене институције.

         Окупљање у Модричи било је последње у овој години због временских прилика, а најављено је да ће бити настављено на пролеће, уз поруку "Бранимо Српску и кад се не састајемо". До тада, петком ће бити емитован подкаст под називом "Граница постоји".

         Скупови подршке институцијама Републике Српске претходно су одржани на подручју Мркоњић Града, затим Угљевика, Љубиња, Језера, Новог Горажда, Пелагићева, Добоја, Источног Старог Града, Рибника, Фоче, Оштре Луке, Власенице, Источног Новог Сарајева, Лопара и Невесиња.

          Окупљања народа почела су 1. септембра након што је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево забранило скуп испред правосудних институција у овом граду, чија је намера била да се изрази незадовољство због политичке оптужнице против председника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари