Каран: Шмит одустао од доласка у Бањалуку јер зна да би могло доћи до окупљања народа

ОБУСТАВА САОБРАЋАЈА У БАЊАЛУЦИ ЗБОГ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА И ЗАСТАВЕ ПЛАНИРАНА ЈОШ 8. СЕПТЕМБРА

* Министар унутрашњих послова РС Синиша КАРАН: МУП Српске, као и друге полицијске агенције у земљи, још од прошле седмице располажу оперативним сазнањима да би у случају Шмитовог доласка на подручје Српске могло доћи до окупљања већег броја грађана, те је у страху од суочавања са лицем народа који не прашта, ипак одлучио да не дође

____________________________________________________

          MИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран изјавио је да је последња изјава Кристијана Шмита о наводним барикадама у Српској које су требале спречити његов долазак у исто време смешна и трагична, јер још једном говори о његовом интегритету, односно вољи да на лажима и манипулацијама креира своје деловање у овој земљи.

          - Простом оку сваког грађанина и посетиоца који ових дана борави на подручју Српске јасно је да нема никаквих барикада, а то Шмиту може и да потврди Јохан Сатлер, амбасадор ЕУ који је управо јуче боравио на подручју Теслића и Прњавора - рекао је Каран.

Према његовом речима, обустава саобраћаја на подручју Бањалуке због концерта који се организује данас у Бањалуци поводом Дана српског јединства и заставе је одобрена од Административне службе града још 8. септембра, тако да су стварно бесмислена и потпуно скарадна његова објашњења и поређења.

           - Шмиту је јасно да МУП Српске, као и друге полицијске агенције у земљи, још од прошле седмице располажу оперативним сазнањима да би у случају његовог доласка на подручје Српске могло доћи до окупљања већег броја грађана, те је у страху од суочавања са лицем народа који не прашта, ипак одлучио да не дође - истакао је Каран за Срну.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари