Ковачевић Џаферовићу: Зар мислите да ћете ви, Бошњаци, сами оцењивати да ли је неки акт неуставан?

„БЛОКИРАЛИ СТЕ ОВАЈ ДОМ, А БЛОКИРАЛИ СТЕ И БиХ КОЈА БЕЗ ЗАКОН О УСТАВНОМ СУДУ НЕЋЕ ИМАТИ БУДУЋНОСТ“

Радован Ковачевић

* Делегат Српском клуба у Дому народа ПС БиХ Радован КОВАЧЕВИЋ председавајућем Клуба бошњачког народа Шефику Џаферовићу: Кажете да нећете дозволити да се расправља о неуставним законима. А ко је тај ко каже да је неки предлог закона неуставан? Јесте ли то Ви, можда, господине Џаферовићу, или је то господин Кемал Адемовић, или је то, можда, Клуб Бошњака који, ако вам се нешто не свиђа, блокира Дом народа, или су то, можда, само Бошњаци? Заборавите, господо, од тога нема ништа!

________________________________________________________________

            ДEЛЕГАТ Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић рекао је да БиХ неће имати будућност без закона о Уставном суду.

            Ковачевић је поручио да ће у БиХ одлуке о грађанима или народима доносити или држављани Републике Српске и Федерације БиХ или БиХ неће ни бити.

            Он је навео да данашња седница није ништа друго него смоквин лист, алиби за чињеницу да су бошњачки делегати два и по месеца блокирали Дом народа.

            Ковачевић је указао да је то данас отворено потврдио председавајући Клуба бошњачког народа Шефик Џаферовић, који је признао да су свесни шта значи онемогућити кворум Дому народа.

            - Јако је битно да се реферишемо на то што кажете да нећете дозволити да се расправља о неуставним законима. А ко је тај ко каже да је неки предлог закона неуставан? Јесте ли то Ви, можда, господине Џаферовићу, или је то господин /Кемал/ Адемовић, или је то, можда, Клуб Бошњака који, ако вам се нешто не свиђа, блокира Дом народа, или су то, можда, само Бошњаци? Веома кратак одговор - заборавите, господо, од тога нема ништа - поручио је Ковачевић.

            Он је истакао да је веома битно оно што је рекао председавајући Дома Кемал Адемовић да се није радило два и по месеца и да није начињена нека велика штета.

            - Срамота! Два и по мјесеца не радити није нека велика штета, само због тога што се некоме нешто не свиђа?! - истакао је Ковачевић.

            Позвао је на разговор и дијалог, на рад и на усвајање добрих решења за све држављане Републике Српске и Федерације БиХ јер само тако БиХ може напред на путу ка ЕУ.

            Он је оценио да се чула и реторика да је потребно да се Предлог закона о Уставном суду БиХ повуче из процедуре како би се делегати Клуба Бошњака вратили раду, те упитао да ли то значи да српски делегати немају право да испуњавају делегатска права која су загарантована Пословником?

            - Да ли је Клуб бошњачког народ дао себи право да може да одређује шта ко сме, а шта ко не сме? - упитао је Ковачевић и упозорио да то тако не може.

            (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари