На Палама се гради Музеј "Стварање Републике Српске"

ВИШКОВИЋ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ РАЗГОВАРАО СА ПРЕДСТАВНИЦИМА АСОЦИЈАЦИЈЕ „СТВАРАОЦИ СРПСКЕ“

* На састанку закључено да се само заједничким деловањем и јединством унутар Републике Српске могу превазићи изазови са којима се РС суочава

____________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Источном Сарајеву са представницима Асоцијације "Ствараоци Републике Српске".

          Tоком састанка, Вишковић је истакао значај и улогу те организације данас, као и допринос који су њени чланови дали приликом рађања Републике Српске.

          Вишковић је истако да је важно да се чује глас људи који су били директни учесници процеса који су дефинисали данашње политичко уређење, како Српске тако и БиХ.

          Председник Асоцијације Стеван Медић се захвалио Вишковићу на досадашњој подршци Владе и на квалитетној сарадњи коју остварују Влада и ова организација.

          Током састанка представници Асоцијације су презентовали пројекат музеја "Стварање Републике Српске" који је у фази формирања у Палама. Разговарано је о његовом значају и будућем начину функционисања.

          Премијер је рекао да је то значајан пројекат који ће у многоме послужити да се презентују историјски догађаји, процеси и људи који су стварили Српску, као и да ће се и даље наставити подршка том важном пројекту.

           На састанку је закључено да се само заједничким деловањем и јединством унутар Републике Српске може превазићи изазовно време у коме се налази Република Српска.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари