Радојичић: У Бањалуци све мере против епидемије остају на снази до 27. априла

„У СЕДМОЈ СМО СЕДМИЦИ И ДРЖАИМО СИТУАЦИЈУ СА КОРОНА ВИРУСОМ ПОД КОНТРОЛОМ

* Републичком кризном штабу предложено да се ове седмице – у четвртак од 07 до 11 часова, уместо као до сада петком - дозволи кретање свим особама старијим од 65 година, с обзиром на то да је петак нерадни дан

_____________________________________________________________

        СВЕ мере у Бањалуци се продужавају до 27. априла, рекао је Игор Радојичић, градоначелник након данашње седнице Штаба за ванредне ситуације.

        "У седмој смо седмици и имамо под контролом ситуацију, мерама је спречен експоненцијални раст епидемије", казао је Радојичић.

        Он је истакао да је и даље активно неколико карантина у граду.

        "Оно што је карактеристично, све је већи број оболелих који не знају како су заражени или неће да кажу. Кластере смо практично угасили, а сада се боримо са појединачним случајевима, што је компликованија ситуација", навео је Радојичић и додао да је забрињавајуће да је са лепим временом дошло до попуштања пажње.

        "Забрињавајуће је што је са лепим временом дошло до попуштања пажње и већег броја контаката", рекао је Радојичић напомињући да су пред нама Васкрс, 1. мај и Ђурђевдан, те да би један заражени на 50 људи довео до тога да буде заражено више људи него протеклих шест недеља.

        Истакао је да ће сигурно бити потребно предузимати још неке мере и да без рестриктивњих мера унутар и између локалних заједница неће бити могуће спречити већа окупљања грађана.

        Радојичић је истакао да је Републичком штабу предложено да се ове седмице – у четвртак од 07 до 11 часова, умјесто као до сада петком - дозволи кретање свим особама старијим од 65 година, с обзиром на то да је петак нерадни дан.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари