Сијарто довезао Орбанову медицинску помоћ Српској; Додик: „Ово је важан дан“

ДОДИК: ВИКТОРА ОРБАНА СМАТРАМО ВЕЛИКИМ ЛИДЕРОМА, ЊЕГОВО ВОЂЕЊЕ ЗЕМЉЕ НАМ ЈЕ ПРИМЕР

* Петер СИЈАРТО: Мађарска је пријатељ Републике Српске. Можете да рачунате на нас и ми ћемо вам бити на помоћи у свему у чему можемо и у будућности. Овом посетом желео сам да изразим поштовање које Мађарска указује Српској и њеним грађанима. Пошто сте ви наши пријатељи, кад сте се обратили за помоћ, било је евидентно да ћемо је пружити

* У разговору делегација Мађарске и РС учествовали и Жељка Цвијановић, Милорад Додик и Радован Вишковић

__________________________________________________________________

               ПPЕДСЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик дочекали су на Аеродрому Бањалука министра спољних послова и трговине Мађарске Петера Сијарта.

               Мађарски министар довезао је хуманитарну помоћ своје земљеРепублици Српској за борбу против епидемије вируса корона.

               Након дочека, уследио је сусрет делегација Републике Српске и Мађарске у Административном центру Владе Српске. Делегацију РС предводили су Цвијановић, Додик и премијер Радован Вишковић.

               Сијарто је рекао да је Мађарска пријатељ Републике Српске на којег она увек може да рачуна.

               - Можете да рачунате на нас и ми ћемо вам бити на помоћи у свему у чему можемо и у будућности - поручио је Сијарто.

               Он је пожелео Српској и њеном руководству успех у борби против вируса корона.

               Сијарто је поручио да ће Мађарска увек поштовати одлуке Републике Српске јер сматра да нема право и не жели да се меша у њена унутрашња питања.

               - Овом посетом желио сам да изразим поштовање које Мађарска указује Српској и њеним грађанима. Нама је јасно да западни Балкан стоји пред великим изазовима као и централна Европа. Ми смо такође добили помоћ од пријатеља и знамо колико је то важно - истакао је Сијарто.

               Он је нагласио да је Република Српска пријатељска земља и да је било евидентно да ће Мађарска пружити помоћ.

               - Пошто сте ви наши пријатељи, кад сте се обратили за помоћ, било је евидентно да ћемо је пружити. Надамо се да ће ваши здравствени радници успешно користити опрему коју смо данас допремили - истакао је Сијарто.

Додик: Помоћ коју је добила Српска

- израз великог пријатељства

               Српски члан Председништва Бих Милорад Додик изјавио је да Република Српска доживљава као израз великог пријатељства медицинску помоћ коју је добила од Мађарске, а која ће јој послужити у борби против вируса корона.

               “Ово је важан дан за Српску, јер имамо посету драгог и важног госта који нам је донио помоћ. Захвални смо министру иностраних послова Мађарске Петеру Сијарту и њеном премијеру Виктору Орбану за ову помоћ. Орбан успешно води своју земљу, сматрамо га великим лидером који зна како да држава буде успешна и његово вођство нам је пример”, рекао је новинарима Додик након састанка са Сијартом.

               Он је истакао да нема отворених питања са Мађарском.

 


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари