СНП Избор је наш: „И опет хвала Русијо, Срби и Руси су једно“

ЧАНКОВИЋ: „РУСИЈА И ПРЕДСЈЕДНИК ПУТИН ПОМАЖУ И ПОСТУПАЈУ ДУБОКО ХРИШЋАНСКИ“

* Срби са лакоћом и без стрепње, са вјером упућују позив Русији и руском народу да помогну, зато што су Срби и Руси кроз Православље - једно

* Русија брани изворни Дејтонски споразум и Републику Српску, спријечила је усвајање у СБУН британског приједлога резолуције о геноциду у Сребреници, чини живом резолуцију 1244 УН и тако појачава чињеницу да је јужна аутономна покрајина КиМ саставни дио Србије

_______________________________________________________________________

        ПОВОДОМ руске хуманитарне помоћи, која је допремљена са три авиона на Аеродром „Маховљани“ Бања Лука, а која се састоји од медицинске опреме и средстава за дезинфекцију, као и услуга руских медицинских стручњака, Срби из Бања Луке, из Српске са правом шаљу поруку: „И опет хвала Русијо, Срби и Руси су једно“.

        Русија и њен предсједник Путин се понашају дубоко хришћански, желе истински помоћи, али изнад свега цијене слободу. И зато ни добро неће другима да на силу наметну.

        На сваки истински позив за помоћ, биће и одзив Русије.

        Срби са лакоћом и без стрепње, но са вјером упућују позив Русији и руском народу да помогну, зато што су Срби и Руси кроз Православље, једно, а историјски имамо потврду њене помоћи.

        Не само у великим ратовима, већ и у новијој историји.

        Русија брани изворни Дејтонски споразум и Републику Српску, спријечила је усвајање у СБУН британског приједлога резолуције о геноциду у Сребреници, чини живом резолуцију 1244 УН и тако појачава чињеницу да је јужна аутономна покрајина КиМ саставни дио Србије, па све до најновије хуманитарне помоћи.

        Понашање Русије у вријеме НАТО агресије на Србију и Црну Гору 1999, било је можда и најбоље у датим околностима, када је наш противник био на врхунцу моћи и када би свака ескалација сукоба, па таман када би ми на крају изашли као побједници, донијела веће жртве и штету од користи...

        А овако, кроз један процес остварићемо циљ и када је у питању КиМ, са неупоредиво мање жртава... Али то је друга тема.

        Русија - шаљући хуманитарну помоћ, не само Републици Српској, већ и другим државама - не уцјењује, нема скривене намјере, нити жели изнуђене поступке и потезе. Она једноставно хоће да помогне. А нормално је да она страна којој се помаже, зна ону народну пословицу „Добро се добрим враћа“.

        И зато опет: Спасибо, Русијо!

        (предсједник СНП Избор је наш Дане Чанковић)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари