Српска укида ванредно стање око 10. маја – неке рестрикције ће остати

ЦВИЈАНОВИЋ: ПОЧЕЋЕ ВРАЋАЊЕ ДРУШТВА  И ИНСТИТУЦИЈА У „НЕКИ РЕДОВНИЈИ РЕЖИМ“

 

* Председник Републике Српске нагласила да ће мере које се односе на социјалну дистанцу и личну заштиту појединаца, као и забрану већих окупљања остати на снази још неко време, као што је то случај и у свим другим земљама

__________________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је опредељење институција Српске да што пре буде укинуто ванредно стање и да се, што је могуће више, враћамо нормализацији рада институција, али и живота грађана.

        На питање Срне колико је реално да, у складу са претходним најавама, ванредно стање буде укинуто током маја, председник Српске је истакла да је циљ републичких институција да то буде што прије и с тим у вези су и најављена ублажавања одређених мјера које су на снази већ седмицама.

        Цвијановићева је појаснила да ће, наравно, неке мере које се односе на социјалну дистанцу и личну заштиту појединаца, као и забрану већих окупљања остати на снази још неко време, као што је то случај и у свим другим земљама.

        - Ако се ствари буду одвијале према плану и ако успијемо епидемиолошку ситуацију држати под контролом, верујем да ће и Влада Републике Српске већ негде око 10. маја предложити да се са режима ванредног стања вратимо на ванредну ситуацију и да наставимо са постепеним увођењем функционисања друштва у неки редовнији режим - нагласила је председница Републике Српске.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари