Српска појачава контролу забране окупљања и обавезног ношења заштитне опреме

ПРЕДСЕДНИЦА РС РАЗГОВАРАЛА СА ВИШКОВИЋЕМ, ЛУКАЧОМ, РАДОЈИЧИЋЕМ И ШКРЕБИЋЕМ

* Посебна пажња контроли појединаца који имају потврду за кретање издату од стране послодавца јер те потврде важе само од места становања до радног места и не могу се користити на другој релацији, нити ван радног времена

__________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИЦА Републике Српске Жељка Цвијановић одржала је данас у Палати Републике састанак на тему спровођења Уредбе са законском снагом о изменама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести, на којем је изражена забринутост због пораста броја позитивних особа на вирус корона у Српској.

        Овом приликом је наглашено да је потребно појачати контролу примене мера, које подразумевају забрану окупљања, као и обавезно ношење заштитне опреме.

        На састанку је указано на потребу да се са посебном пажњом контролишу појединци који имају потврду за кретање издату од стране послодавца, уз напомену да поменута потврда важи само од места становања до радног места, те да се не може користити на другој релацији, нити ван радног времена.

        Током састанка је размотрена могућност прерасподеле запослених у оквиру Републичке управе за инспекцијске послове како би, поред контроле на граничним прелазима, било омогућено спровођење ефикасније контроле и у унутрашњости Републике Српске, саопштено је Бироа за односе са јавношћу.

        На састанку су учествовали председник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Драган Лукач, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и в.д. директора Републичке управе за инспекцијске послове Драгутин Шкребић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари