„Сви градови и општине Српске да емитовањем „Марша на Дрину“ испуне последњу жељу доктора Лазића“

АПЕЛ ЂОРЂА РАДАНОВИЋА, ПРЕДСЕДНИКА ОДБОРА ЗА ЗАШТИТУ СРБА У ФЕДРАЦИЈИ БиХ

* „Позивам начелнике свих општина у Српској да вечерас у 20.00 часова на градским трговима и општинским центрима организују емитовање песме “Марш на Дрину”, коју је тражио у свом опроштајном писму доктор Лаза који је, као истински хуманиста, лечио не само Србе, него и Бошњаке и Хрвате током грађанског рата на подручју тадашњег Српског Сарајева

* Општина Источно Ново Сарајево синоћ је испунила последњу жељу Миодрага Лазића, који је у Нишу преминуо од последица вируса корона.  Возило са чијег разгласа се чула песма “Марш на Дрину” пролазило је улицама Источног Сарајева након 20.00 часова када је због епидемије вируса корона забрањено кретање, а бројни грађани изашли су на прозоре и балконе како би му одали пошту

____________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Одбора за заштиту Срба у Федерацији БиХ Ђорђе Радановић позвао је све градоначелнике и начелнике општина у Републици Српској да вечерас организују јавно емитовање песме “Марш на Дрину” и да тако на јединствен начин испуне посљедњу жељу чувеног српског хирурга Миодрага Лазића, који је преминуо од последица вируса корона.

        Радановић је изјавио Срни да Одбор за заштиту права Срба у ФБиХ позива начелнике свих општина у Српској да вечерас у 20.00 часова на градским трговима и општинским центрима, поводом смрти доктора Миодрага Лазића, организују емитовање песме “Марш на Дрину”, коју је он тражио у свом опроштајном писму.

        “Сматрамо да је доктор Лазић, који је као истински хуманиста лечио не само Србе, него и Бошњаке и Хрвате током грађанског рата на подручју тадашњег Српског Сарајева, то сигурно заслужио од свих нас”, истакао је Радановић.

        Према његовим речима, сарајевски Срби који су након Дејтона присилно расељени по целој Републици Српској, нису и никада неће заборавити са колико је љубави, снаге и пожртвовања доктор Лаза спасавао животе рањених и повређених српских војника и цивила у болници “Жица” у Блажују.

        “Сви они, како у Бијељини, тако и у Братунцу, Сокоцу, Вишеграду, Зворнику, те Крајини и другим мјестима у Српској једнако тугују за овим великим човеком, хуманистом и патриотом. Поздрављам синоћњи гест општине Источно Ново Сарајево, али исто тако мислим да све општине у Републици Српској треба и желе да одају почаст свом драгом доктору Лази”, рекао је Радановић.

        Општина Источно Ново Сарајево синоћ је испунила последњу жељу чувеног српског хирурга Миодрага Лазића, пуштајући са разгласа на Тргу Републике Србије песму “Марш на Дрину”.

        Возило са чијег разгласа се чула пјесма “Марш на Дрину” пролазило је улицама Источног Сарајева након 20.00 часова када је због епидемије вируса корона забрањено кретање, а бројни грађани изашли су на прозоре и балконе како би одали пошту доктору Лазићу.

        Чувени српски хирург је у последњој поруци јавности потписаној са “Доктор Лаза - хирург напаћеног српског народа” навео да му је последња жеља да буде испраћен песмом “Марш на Дрину”.

        На подручју града Источно Сарајево данас је дан жалости поводом смрти доктора Лазића, ратног хирурга који је спасио животе великог броја војника и цивила са подручја тадашњег Српског Сарајева и Сарајевско-романијске регије, и то је заједничка одлука представника градске и општинских власти у Источном Сарајеву.

        Чувени српски хирург Миодраг Лазић, који је током ратова деведесетих година прошлог века спасавао животе у Републици Српској Крајини и Републици Српској, преминуо је јуче Нишу од последица вируса корона.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари