Тешановић: Проглашавањем ванредног стања није угрожен ничији витални интерес

„ПРИЧА БОШЊАКА О УГРОЖЕНОСТИ ЊИХОВОГ КЛАСИЧНО ЈЕ ПОЛИТИКАНТСТВО“

* Нада ТЕШАНОВИЋ: „Бошњаци имају рок од седам дана да то ураде, након чега следе предвиђене активности Вијећа народа. Међутим, проблем је хоћемо ли у Вијећу народа имати кворум због садашње ситуације

________________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДАВАЈУЋА Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић изјавила је данас да проглашењем ванредног стања није угрожен витални национални интерес ниједног од конститутивних народа у Српској, па ни Бошњачког.

        - Прича Бошњака о угрожавању виталног националног интереса је класично политикантство. Како може бити угрожен витални национални интерес у времену када се сви боримо против вируса корона? - упитала је Тешановићева.

        Она је подсетила да су Бошњаци незадовољни јер Народна скупштина није усвојила закључке које су предложили.

        Тешановићева каже да се може очекивати да Клуб Бошњака у Вијећу народа у суботу, 4. априла, поднесе захтев за заштиту виталног националног интереса, односно седам дана од усвајања одлуке у Народној скупштини о проглашењу ванредног стања у Српској.

        - Они имају рок од седам дана да то ураде, након чега следе предвиђене активности Вијећа народа. Међутим, проблем је хоћемо ли у Вијећу народа имати кворум због садашње ситуације. Све ћемо конкретније знати у суботу, 4. априла, када би требало да се састане председништво Вијећа народа - рекла је Тешановићева.

        Клуб Бошњака у Вијећу народа Републике Српске најавио је да ће покренути процедуру за заштиту виталног националног интереса на одлуку Народне скупштине о проглашењу ванредног стања у Српској.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари