У Бањалуци од 27. априла престају да важе посебне градске антиепидемиолошке мере

ОДНОСИЛЕ СУ СЕ НА РАД ДЕЛА ТРГОВИНЕ, ЗАНАТСТВА И ДРУГИХ УСЛУГА

* Градоначелник Бањалуке Игор РАДОЈИЧИЋ поводом укидања полицијског часа и карантина у Федерацији БиХ рекао: „То могло да наруши, и вероватно ће нарушити мере у целини и довести у Босни и Херцеговини до различитог поступања на границима, те нарушити систем заштите и угрозити здравествено стање“

_____________________________________________________________________

        ИГОР Радојичић, градоначелник Бањалуке, рекао је да је њен штаб за ванредне ситуације разговарао данас о либерализацији мера у граду, те је на седници одлучено да од 27. априла посебне градске мере неће бити продужене.

        Радојичић је истакао је да ће се градске мере у потпуности уклопити са мерама са републичког нивоа.

        Како је Радојичић навео, неће бити продужавања градских мера након 27. априла које се односе на ограничења појединих делатности, а то су како је рекао, поједине области трговине, занатства и услуга.

        Рекао је да мере у јавном саобраћају важе и даље као и мере везане за излетишта, јавне теретеане и локалне карантине.

        Наложено је да се од понедељка појачају надзори трговина, нових радњи које треба да почну да раде следеће седмице те контроле домова за старе и незбринуте.

        Напоменуо је да ће бити рађено анкетирање у вртићима, и јавном и приватним, колико би деце родитељи послали у предшколске установе у којима би деца била у мањим групама.

        Како је додао, одлуке Кризног штаба Федерације БиХ о укидању полицијског часа и карантина имаће утицаја на целокупно здравствено стање.

        "Ми смо оценили да би то могло да наруши, и вероватно ће нарушити мере у целини и у Босни и Херцеговини довести до различитог поступања на границима те нарушити систем заштите и угрозити здравествено стање. Могуће да ће се на различитим граничним прелазима и ентитетима спроводити различите мере и то ће бити рупа у простору и направити проблем у контроли здравственог стања. Нажалост, на то не можемо да утичемо, али смо о информисани да се у другом ентитету дешава промена која ће нарушити здравствени систем", рекао је Радојичић.  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари