У Српској због епидемије забрањено кретање и за првомајске празнике

ОДЛУКУ ДОНЕО РЕПУБЛИЧКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

* Борис ПАШАЛИЋ: Забрана ће трајати од петка 1. маја у 12 сати до суботе, 2. маја у 5 часова. Такође, од суботе у 12 часова до недеље у пет часова, и од недеље у 12 часова до понедељка 5 часова

* Забрана напуштања места пребивалишта на снази од суботе у 12 сати, до недеље у 18

_________________________________________________________________________

        РЕПУБЛИЧКИ штаб за ванредне ситуације донио је одлуку о забрани кретања за првомајске празнике.

        Борис Пашалић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде објаснио је у којим терминима ће бити забране.

        "Забрана кретања на територији РС трајаће од петка 1. маја у 12 сати до суботе, 2. маја у 5 часова. Такође, од суботе у 12 часова до недеље у пет часова, и од недеље у 12 часова до понедељка 5 часова", рекао је Пашалић.

        Од ове забране су изузете особе којима послодавац изда потврду о потреби кретања ради несметаног обављања процеса рада и особе којима дозволу за кретање изда МУП.

        Такође, за дане викенда и даље важи забрана напуштања места пребивалишта, од суботу у 12 сати, до недеље у 18.

        Он је рекао да ће пољопривредни произвођачи у пограничном делу уз ријеку Дрину који имају пољопривредно земљиште у РС од сутра моћи прелазити границу да би могли обављати радове.

        "Сви произвођачи који буду поседовали доказ о власништву а имају пребивалиште у Србији моћи ће од сутра да прелазе, али само у сврху радова", рекао је Пашалић.

        Пашалић је додао да је Влада Српске одлучила да исплати све пољопивредне прозивођаче који су се пријавили на позив за капиталне инвестиције.

        "У претходном периоду најављивали смо значајније капиталне инвестиције. Позив је био отворен од 25. фебруара до 25. марта. На јавни позив се пријавило много више произвођача него што смо осигурали средстава. Ми смо осигурали 8,2 милиона КМ, а пријављено је инвестиција за 14 милиона КМ. Размишљали смо како да приступимо овоме и донијели одлуку да исплатимо све приспеле захтеве. Влада ће наћи начин да осигура средства", рекао је Пашалић

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари