Влада Српске: Фонду солидарности из буџета хитно обезбедити 50 милиона КМ

ПРЕДЛОЖИЛА И ДА СЕ УСПОСТАВИ ЈЕДИНСТВЕНИ РЕГИСТАР ШТЕТА

          ВЛАДА Републике Српске задужила је Министартсво финансија да из Буџету Републике Српске за 2020. годину обезбеди средства у износу од 50.000.000 КМ и иста дозначи на рачун Фонда солидарности за обнову Републике Српске.

         Влада Републике Српске прихватила је данас, на 3. ванредној седници, одржаној у Бањалуци, предлог уредбе са законском снагом о Фонду солидарности за обнову Републике Српске.

         Овом уредбом са законском снагом уређује се статус, делатност, организација Фонда солидарности за обнову Републике Српске, извори средстава, управљање и располагање наменским средствима, успостављање Јединственог регистра штета и начин санације штете.

         Разлози за доношење ове уредбе са законском снагом садржани су у потреби реактивирања делатности Фонда солидарности за обнову Републике Српске, с обзиром на то да је спровођење мера за спречавање ширења вируса корона на територији Републике Српске довело до потешкоћа које привредни субјекти имају у свом пословању.

         Влада Републике Српске упутила је предлог ове уредбе председнику Републике Српске да, у складу са уставним овлашћењима, донесе Уредбу са законском снагом о Фонду солидарности за обнову Републике Српске. 

         Влада Републике Српске усвојила је Информацију о обезбеђењу средстава за Фонд солидарности Републике Српске у циљу спровођења мера за спречавање ширења вируса корона и ублажавања последица на на привреду и становништво Републике Српске.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари