Акуњин најавио свој први `озбиљни роман`

Популарни писац завршава и роман из `циклуса Фандорин` под условним називом «Црни град»

* «Аристономија» ће бити «озбиљан» роман, први у мом животу. Својевремено сам га био довео од финала – и задуго оставио по страни. Тамо је наводно све било, али је фалило оно што је најбитније. Та прва верзија романа је била као воштана фигура: изгледа као жива, али не дише и не хода – објавио је Борис Акуњин на свом блогу

          УСКОРО треба да изађе нови роман руског писца лаких бестселера Бориса Акуњина.

          Роман ће се завати «Аристономия». Ауторство ће бити означено као «Акуњин-Чхартишвили», исто онако као и «Гробљанске приче» 2004. године.

          Међутим, битна вест није то да излази нова књига Бориса Акуњина, а ни збир псеудонима. Јер, није реч о забавном штиву као у последњем роману «Белона», већ о «озбиљном роману».  

          — То је «озбиљан» роман, први у мом животу. Својевремено сам га био довео од финала – и задуго оставио по страни. Тамо је наводно све било, али је фалило оно што је најбитније. Та прва верзија романа је била као воштана фигура: изгледа као жива, али не дише и не хода.

          Тешко да ће Акуњинов нови роман бити такозвана интелектуална проза, јер би тада писац дејствовао «по правилима» и прво рукопис објавио у «дебелом» књижевном часопису.

          По свој прилици, уколико све буде тако како је на свом блогу обећао аутор, читаоце очекује повратак «старог Акуњина», макар и без Фандорина. Ма какав да буде нови роман, епитет «озбиљан» - то је већ препорука.

          Сам Акуњин верује да руска забавна књижевност већ има потенцијал да изнедри - нови тип руског романа.

          «Аристономија» ће штампати издавачка кућа «Захаров» после мајских празника.

          Међутим, разлога за задовољство има и досадашња Акуњинова публика. Популарни писац је најавио нови роман из циклуса у којем је Ераст Петрович Фандорин главни јунак. Појавиће се под условним називом «Црни град».  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари