АМФИЛОХИЈЕ: Мора да нас Бог још воли чим нас опомиње оваквим поплавама

ОЦЕНИО ДА ЈЕ NATO НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ 1999. У ИМЕ ОДБРАНЕ ОД ГЕНОЦИДА ПОЧИНИО ГЕНОЦИД

  •  Митрополит црногорско-приморски на промоцији књиге „Љетопис новог косовског распећа“ нагласио да је бомбардовање Косова било само почетак агресије на државе Европе и Азије, па и на Украјину и осудио је одлуку Црне Горе да уведе санкције Русији
  •  Издавач „Светигора“, а суиздавач Руски институт за стратешка истраживања. Предговор написали бивши амбасадор РФ у Србији Александар Конузин и руска историчарка Јелена Гускова, а на промоцији говорио и др Алексеј Тимофејев из Института за новију историју Србије

         МИТРОПОЛИТ црногорско-приморски Амфилохије рекао је данас да је NATO на Косову и Метохији 1999. године, „у име одбране од геноцида починио геноцид“ и нагласио да је у Црној Гори „огроман притисак и пропаганда“ за улазак у NATO.

         Он сматра да је бомбардовање Косова било само почетак агресије на државе Европе и Азије, па и на Украјину и осудио је одлуку Црне Горе да уведе санкције Русији.

         „Спаљивање 40 људи у Одеси је директан наставак нацифашистичког огња запаљеног 1943. Године“, рекао је Амфилохије на представљању руског издања књиге „Љетопис новог косовског распећа“.

         Он је истакао да је то штиво, између осталог, сведочанство о порушених 150 храмова на Косову и на хиљаде домова, о неколико стотина хиљада прогнаних.

         Књига, чији су предговор написали бивши амбасадор Русије у Србији Александар Конузин и руска историчарка Јелена Гускова, раније је преведена на енглески језик, а обе публикације биће представљене и на Коларцу 19. маја.

         Књигу, о којој је на конференцији говорио и др Алексеј Тимофејев из Института за новију историју Србије, издала је „Светигора“, а суиздавач је Руски институт за стратешка истраживања.

         Публикацију је на руски језик превела Светлана Луганска.

         Амфилохије је на скупу између осталог критиковао победу трансродне Кончите Вурст на Евровизији и најаву одржавања параде поноса у Београду.

         Митрополит сматра и да временске неприлике у Србији, Републици Српској нису случајне.

         „Ово није случајно, ово је опомена, али очигледно да нас Бог још воли чим нам шаље такве опомене, као што је и Србији послао“, рекао је митрополит Амфилохије, додајући да поплаве, између осталог, „подсећају народ да не може беспућем“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари