Додик Мандићу: Заједно против удара на права српског народа и СПЦ - не само у Црној Гори

ЛИДЕР НОВЕ СРПСКЕ ДЕМОКРАТИЈЕ КОД ПРЕДСЕДНИКА СНСД И СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ

* Андрија МАНДИЋ захвалио српском члану Предсједништва БиХ што се није сагласио са друга два члана Предсједништва БиХ да Мило Ђукановић дође у Сарајево и искористи ту могућност да настави кампању против српског народа и СПЦ

____________________________________________________________________________

        ЧЛАН председништва Демократског Фронта и председник Нове српске демократије, Андрија Мандић, и председник СНСД, Милорад Додик, разговарали су у Бањалуци о актуелним дешавањима у Црној Гори након усвајања антиуставног закона о слободи вероисповести.

        Додик је нагласио да подржава захтеве Српске православне цркве у Црној Гори, наводећи да је доношење спорног закона непотребан корак црногорске власти.

        „Тај закон представља неприхватљиво узурпирање права СПЦ, што су констатовали и представници других вјерских заједница у Црној Гори”, рекао је Додик, нагласивши да ће Република Српска и српски народ наставити да подржавају захтеве СПЦ и верног народа у Црној Гори.

        Српски члан Председништва БиХ закључио је да је неприхватљиво да се на било који начин узурпирају стечена права СПЦ ма где она била.

        „Стога морамо бити јединствени и заједно стати против било каквог отимања или скрнављења права српског народа и СПЦ не само у Црној Гори, већ било где а најважније је да сви ти проблеми буду решени мирним путем и дијалогом”, поручио је Додик.

        Мандић је захвалио српском члану Председништва БиХ што се није сагласио са друга два члана Председништва БиХ да председник Црне Горе Мило Ђукановић дође у Сарајево и искористи ту могућност да, како је нагласио, настави кампању против српског народа и СПЦ.

        „Наш народ је у овим деловањима у Црној Гори показао снагу српске солидарности тако да стојимо заједно као један - од Чикага до Аустралије”, нагласио је Мандић.

        Он је изразио и велику захвалност Додику због чињенице да је стао у одбрану СПЦ и српског народа, као што то редовно ради када је реч о Србима ма гдје год се они налазили.

        „Поносни смо на чињеницу што сте један од лидера српског народа који то својим делима свакодневно потврђује”, поручио је Мандић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари