Павић: Немачка би да на територији БиХ направи нову НДХ

„РЕЗОЛУЦИЈА БУНДЕСТАГА ЈЕ ЧИСТИ БЕЗОБРАЗЛУК – БЕРЛИН СЕ ВРАЋА КОЛОНИЈАЛНОЈ ПОЛИТИЦИ НА БАЛКАНУ“

Александар Павић

* „Резолуција Бундсетага је знак изузетно лоших и опасних намера Немачке не само у БиХ него и у региону... БиХ је одувек била и српска а никад није била немачка и никад неће ни бити немачка

_________________________________________________________________

       ПОЛИТИКОЛОГ из Београда Александар Павић, колумниста СоС, оценио је да резолуција њемачког Бундестага о БиХ показује јасну намеру Немачке да се враћа агресивној патерналистичкој и колонијалној политици према Балкану.

       - Они хоће да направе нову НДХ на територији БиХ и сваког ко се томе супротставља и њиховим локалним савезницима, некој новој Ханџар дивизији, овог пута политичкој, они ће да сатанизују, да клевећу на сваки могући начин - рекао је Павић Срни.

       Он је указао да се пре свега поставља питање шта ће Немачка уопште у БиХ и шта они имају уопште да траже ту, додајући да је ово нови колонијални покушај Немачке да се бави овим простором.

       - Њих нико није питао да се баве нама. Они имају довољно својих проблема сад и немају право да се баве нама, а поготово не да изричу осуде о нашим политичарима, које су бирали наши људи и који спроводе политику у складу са нашим националним интересима а не немачким националним интересима - рекао је Павић.

       Према његовим речима, резолуција Бундестага је чист безобразлук и јасна намера Немачке да се враћа својој агресивној политици према Балкану, врло патерналистикој, колонијалној с обзиром да поново шаље војску овде.

       - Ово је знак изузетно лоших и опасних намера Немачке не само у БиХ него у региону, с обзиром да они претендују и да држе лекције нашим политичарима како ће они да се поставе према БиХ, која је одувек била и српска а никад није била немачка и никад неће ни бити немачка - закључио је Павић.

       Немачки Бундестаг усвојио је јуче резолуцију о БиХ у којем се од немачке Владе тражи да се у ЕУ залаже за санкције против оних који "поткопавају територијални интегритет БиХ" и да позове руководства Србије и Хрватске да се јасно дистанцирају о сепаратистичих снага у БиХ.

       Бундестаг је дао и зелено светло да Њемачка у БиХ у оквиру мисије ЕУФОР-а "Алтеа" упути до 50 војника.

       (Срна)

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари