Павловић: Треба знати шта је идеја Куртијевих ментора и све радити у контри

„КУРТИ И НЕМАЧКА СУ ПРОТИВ ПОДЕЛЕ КиМ, ТО ЈЕ ОДЛИЧНО ЈЕР СМО И МИ ПРОТИВ ПОДЕЛЕ“ 

Бранко Павловић

* „Пошто је Западу на челу са САД ова година бити или не бити, пошто је њихова процена да им наредне године не иду у прилог, то значи да ми треба да останемо потпуно мирни, да се измакнемо и да им не дозволимо да испровоцирају ствари

* „Они желе да узнемире Србе на целој територији Косова и Метохије. Издејствоваће да неко негде баци бомбу, запали ауто, испали рафал, да би се створила атмосфера хистеричног реаговања Срба који ће рећи "да ли овде уопште има смисла живети", онда ће сменити Куртија, као што су га већ једном сменили - и доћи ће нам неки спасоносни Албанац који ће нам нудити неки компромис који је мрвицу изнад ничега

* „Није време да отварамо питање приступа ЕУ, али је време да се по дубини отрезнимо с ким и с чим имамо посла. Време ради за нас“

_________________________________________________________________

       АДВОКАТ Бранко Павловић је за ТВ Хепи говорио о примени мера које су договорене Бриселским споразумима и Споразумима о слободи кретања које је Аљбин Курти најавио да ће примењивати од првог октобра.

       Прво је указао да треба имати у виду шта је идеја Куртијевих ментора и све радити у контри. И наставио:

       - Они желе да узнемире Србе на целој територији Косова и Метохије. Издејствоваће да неко негде баци бомбу, запали ауто, испали рафал, да би се створила атмосфера хистеричног реаговања Срба који ће рећи "да ли овде уопште има смисла живети", онда ће сменити Куртија, као што су га већ једном сменили - и доћи ће нам неки спасоносни Албанац који ће нам нудити неки компромис који је мрвицу изнад ничега. То је план!

       Шта то значи за нас? То значи да Срби на северу треба да буду потпуно мирни, потпуно сталожени и да не наседају ни на какво подизање тензија. Личне карте и регистарске таблице... па, добро, пристали смо на уклапање судства, тужилаштва и полиције у тај систем. Сад немаш никакву силу да наметнеш неко своје решење. Али, пошто је Западу на челу са САД ова година бити или не бити, пошто је њихова процена да им наредне године не иду у прилог, то значи да ми треба да останемо потпуно мирни, да се измакнемо и да им не дозволимо да испровоцирају ствари.

       Да ли ми треба да нешто поправимо у својој тактици преговарања? Треба!

       - Сећате се да смо пре годину дана рекли да нема више ништа док се не успостави Заједница српских општина, па смо дошли до тога да су Албанци добили Електропривреду? За то им је требала сагласност Србије! Ми пристанемо на то, а онда они повуку и следећи потез за који им асистенција Србије није потребна- таблице и личне карте.

       Дакле, очигледно да у нашој тактици треба нешто поправљати.

       Морамо бити свесни две ствари - западних планова и чињенице да време ради за нас.

       Што се тиче самог Куртија, свака велика сила има свог фаворита и можемо да меркамо је ли Курти више ослоњен на САД или на Немачку, пошто је Немачка резолутно против поделе КиМ. То је за нас одлично, јер и ми сматрамо да нема говора о подели. Код америчке администрације мишљење варира, нека каже да не може, нека каже-хајде да видимо... Тактички, Србија треба да игра на те њихове минималне разлике.

       Али, детаљи не треба да нас заваравају, јер је битна столица Косова у УН, а игру да Косово добије столицу воде - Американци. То је план.

       Србија, тактички, никад не треба да одбије да преговара, али треба да спусти ниво тих преговора. Ја бих спустио ниво на испод шефа канцеларије за односе са ЕУ.

       Даље, поводом тврдњи да је БиХ увела санкције Русији, треба инсистирати на томе да БиХ није увела санкције Русији. То је нелегално. Нелегално се и Шмит представља као високи представник. Да ли сила гази међународно право? Да. да ли ми икада треба да одустанемо од инсистирања на међународном праву? Не, никада! Зато што цео други свет, који је много већи, предвођен Русијом и Кином инсистира на даљој  изградњи и допуни међународних односа. Ми треба да се вежемо уз то и да чекамо време када ће принципи доћи на своје.

       И председник Вучић је, у пресеку разговора са Лајчаком, послао отрежњујућу поруку грађанима шта је заправо ЕУ.

       Према томе, није време да отварамо питање приступа ЕУ, али је време да се по дубини отрезнимо с ким и с чим имамо посла.

      Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари