Амфилохије Ђукановићев „закон о вјерама“ назвао - усташоидним

НАГЛАСИО ДА ДЕЛО ХИТЛЕРА И МУСОЛИНИЈА НАСТАВЉАЈУ САВРЕМЕНИ НАЦИФАШИСТИ ИЗ НАТО

        МИТРОПОЛИТ црногорско-приморски Амфилохије оценио је да су литије биле „чудесне“ и да су плод васкрсења народне душе и њене обнове.

        Притом је нагласио: „Народ који се осјетио угроженим у сржи свога бића, пропустио је много шта и претрпио, али није могао да претрпи тај злочин, то насиље отимања светиња Божијих од стране савремних безбожника који данас владају Црном Гором“.

        Указао је да је власт Мила Ђукановића донела „усташоидни закон у односу на Цркву Христову овдје”.      

        Митрополит навео да је Хрватска „у наше вријеме признала Српску православну цркву под тим називом“, а да се власт Црне Горе Св. Василија, Св. Петра Цетињскога, Петра Ловћенског Тајновидца и Митрополита Јоаникија свештеномученика, одриче дјела Петровића, одриче се и Метохије и Косова и жртвује их.

        У наставку је рекао да „дјело које су у Европи започели Хитлер и Мусолини данас настављају савремени нацифашисти под видом НАТО пакта“:

        “Црна Гора прихвата да буде дио оних који су побили и нашу дјецу у Мурину и стотине друге дјеце и народа. Срушено је 150 храмова, срушене су болнице, мостови, фабрике, разорени путеви… То је оно што ови на власти признају као добро, као спасење Црне Горе и неће да донесу нормалан закон као што доносе сви у Европи у односу на Цркву и вјерске заједнице.”

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари