Амфилохије: Ово данас наставак је онога што се догађало у вријеме Св. Петра Цетињског

У ЕМИСИЈИ „АКТУЕЛНО“ РТРС РЕКАО ДА СЕ ЦРКВА БРАНИ ОД „БЕЗАКОНОГ ЗАКОНА“

        АРХИЕПИСКОП цетињски Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије говорио је у емисији Радио-телевизије Републике Српске “Актуелно” о ситуацији која је настала у Црној Гори усвајањем безаконог закона о слободи вјероисповијести.

        “Ово што се данас догађа у Црној Гори само је наставак онога што се у њој догађало у вријеме Светог Петра Цетињског, а и након њега. Црква кроз сву своју историју, па и данас позива на братску слогу, на љубав, на мир и помирење браће, а не на сукобе. Али, опет, с друге стране, Црква штити свој идентитет, с обзиром на тај закон, који није закон него безакоње”, казао је Митрополит црногорско-приморски.

        У емисији су, поред Митрополита Амфилохија, на ову тему говорили: адвокат Велибор Марковић из Подгорице, проф. др Миливоје Радовић са подгоричког екониомског факултета, извршни директор НВО “Не дамо Црну Гору” проф. др Здравко Кривокапић, др Марко Митровић, специјалиста оториноларингологије из Никшића, Мато Уљаревић, студент ФЛУ Цетиње, предсједник ДНП Милан Кнежевић, посланик ДФ Милутин Ђукановић и новинар Марко Вешовић.

         https://mitropolija.com/2020/07/17/mitropolit-amfilohije-za-rtrs-ovo-sto-se-danas-dogadja-u-crnoj-gori-samo-je-nastavak-onoga-sto-se-dogadjalo-u-vrijeme-svbetog-petra-cetinjskog/

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари