Јоаникије: Струји кроз народ да Ђукановић неће дати власт без крви

НАГЛАСИО ДА НЕ ВЕРУЈЕ ДА ЋЕ МУ НАРОД И МЛАДИ ПОЛИТИЧАРИ ДОЗВОЛИТИ ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТИ

* „Сада је прича да он неће да да државу, али он заправо неће да да власт

________________________________________________________________________

       ЕПИСКОП будимљанско никшићки Јоаникије казао је да је Црква дала свој допринос у борби за правду и бољи правни поредак у Црној Гори, одговарајући на питање о учешћу цркве на протеклим изборима.

       “Прије свега мислим на борбу за слободу вјере, за доношење бољег закона од онога који је претходна власт донијела, јер је то наказа од текста, и то није могло бити прихваћено. То је био моменат када смо морали јавно да искажемо своје неслагање и да се боримо на једини начин који нам је преостао, да изађемо на улице и испред храмова, и то је било наше право, и завјет наших предака. То су неки тумачили као да смо се умијешали у политику, нека мисле што год хоће”, казао је владика Јоаникије у интервјуу за ВОП ТВ.

       Он је казао да, када неко влада 30 година, као Мило Ђукановић, он заборави када није владао, и поистовјети себе са државом, и себе стави изнад државе.

       “Сада је прича да он неће да да државу, али он заправо неће да да власт. Постоји та прича која струји кроз народ да он неће дати власт без крви. Ја, наравно, не вјерујем у то, јер кад народ покаже своју вољу на изборима, само уколико су људи нормални, паметни, непоткупљиви, треба да изврше вољу народа који је показао да жели да смијени власт.

       - Било чије владавине је 30 година предуго. Та власт није изграђивала државу, они су државу упропастили. Они располажу са механизмима који могу да угрозе правни поредак и безбједност, али се њихов утицај често покаже у најмрачнијем издању…

       Сада је врло могуће да ће господин Ђукановић и неке дружине око њега који су материјално заинтересовани да остану на власти, јер је то начин да се и даље богате и вршљају по Црној Гори, посегнути за незаконитим радњама, изазивањем инцидената и нереда, али увјерен сам да ће ови млади људи који су се појавили и партије на опозиционој сцени, имати мудрости и храбрости да остваре вољу народа и да дође до мирне смјене власти“, казао је, између осталог владика Јоаникије.

       Извор: volimpodgoricu.me

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари