МЦП: Црквена имовина никада није била уписана на државу Црну Гору

ЏОМИЋ: АКО СЕ ЗАИСТА  УНИШТАВАЈУ РЈЕШЕЊА И ПРЕМЈЕРИ КОЈИ СЕ ТИЧУ МЦП – БИЋЕ КРИВИЧНИХ ПРИЈАВА

* Адвокат Драган ШОЋ представио документ који показује да је држава још у вријеме комунистичког режима јасно препознавала да је Црква власник имовине коју садашња власт жели отуђити. Па указао: „Тај документ су донијели идеолошки, а у неким случајевима, и биолошки очеви људи који се данас залажу за отимање православних светиња“

_________________________________________________________________________

        „НИЈЕ тачно да је црквена имовина била уписана на државу у било ком историјском периоду”, рекао је протојереј-ставрофор Велибор Џомић на прес конференцији која је данас уприличена на тему „Уписи православних  цркава, манастира и црквеног земљишта у Катастар непокретности“ у подгоричком Прес центру.

        Он је направио кратак преглед законске регулативе која је уређивала ову област.

        „Данас се дискриминаторно проглашавају за незаконите само уписи Митрополије црногорско-приморске и Православне цркве у Црној Гори“, рекао је на крају прегледа релевантних прописа отац Велибор.

        Посебно је примијетио да се „ових дана врши врло специфична активност у Управи за некретнине, која није примјерена редовној процедури, ради спровођења овог Закона“.

        Додао је да постоје озбиљне индиције и основана сумња да су уништена решења и премјери из предмета који се тичу Митрополије црногорско-приморске.

        „Уколико се то испостави као тачно, бићемо приморани да поднесемо кривичне пријаве“, рекао је прота Џомић.

        Адвокат Драган Шоћ представио је документ који показује да је држава још у вријеме комунистичког режима јасно препознавала да је Црква власник имовине коју садашња власт жели отуђити.

        „Тај документ су донијели идеолошки, а у неким случајевима, и биолошки очеви људи који се данас залажу за отимање православних светиња“, закључио је адвокат Драган Шоћ, некадашњи министар правде Републике Црне Горе.

        https://mitropolija.com/2020/03/10/mitropolija-predstavila-dokument-koji-potvrdjuje-da-je-drzava-smatrala-crkvu-vlasnikom-imovine/

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари