Митрополит Амфилохије најавио „враћање на Ловћен“ већ 2021.

У МАНАСТИРУ ДАЈБАБЕ РЕКАО ДА ЦРКВА ОБНАВЉА И СВЕТИЊЕ И ЉУДСКЕ ДУШЕ

* „Желимо да обновимо и цркву на Ловћену. Сада подижемо и цркву Патријарха Гаврила у његовом селу Врујцима. Подсјећам и на аманет Краља Николе и на положени темељац за цркву Свете Тројице између Биљарде и владиног дома. У тој цркви треба да буду похрањене три највеће светиње Цетињског манастира

________________________________________________________________________

       МИТРОПОЛИТ Амфилохије, богослужио је у манастиру Дајбабе.

       Потом се осврнуо се на започето обнављање манастира на Златици, рекавши да предстоји обнављање и других светиња, а нарочито манастира на Бриској Гори који је срушен од стране безбожне власти.

       ”Да обновимо и цркву на Ловћену. Сада подижемо и цркву Патријарха Гаврила у његовом селу Врујцима. Па сада - прије него што се вратимо на Ловћен, што ће надам се бити идуће године - да подигнемо прво 20. цркву која је слетјела са Ловћена”, казао је и подсјетио на аманет Краља Николе и на положени темељац за цркву Свете Тројице између Биљарде и владиног дома.

       У тој цркви треба да буду похрањене три највеће светиње Цетињског манастира.

       „Све што је срушено, Црква Божија обнавља, а највише срушене људске душе затроване гријехом и другим несрећама и смртољубљем. Црква Божија васкрсава душе као што је васкрснула овај народ Божији”, рекао је Владика, напоменувши да тамо гдје има вјере има и правде и слоге и љубави.

       „Кренули смо путем којим идемо вјековима”, додао је.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари